Bestyrelsesformand Henry Jensen gennemgår i en tale Stoholm Fjernvarmes historie, mens værkets nye driftsleder, Martin Høj Jensen, lytter med i baggrunden i den ternede skjorte. Foto: Henrik Bagge

Brændende kærlighed: Jubilæumsfest på Stoholm Fjernvarme fik en varm modtagelse

En rørende afsked med driftsleder Kris Sørensen kunne ikke ødelægge det gode humør til Stoholm Fjernvarmes jubilæumsfest

STOHOLM Det blev et rent tilløbsstykke, da Stoholm Fjernvarme fredag med lidt forsinkelse fejrede et 60 års jubilæum og samtidig benyttede lejligheden til at tage afsked med varmemester Kris Sørensen og byde velkommen til hans afløser, Martin Høj Jensen.

I hundredvis væltede det ind med gæster, der gerne ville hilse på, drikke en øl og spise en pølse, inden de i små grupper sev ud i det omfangsrige varmeværks kroge, herunder varmepumperne på en adresse lidt længere nede ad gaden, for at blive klogere på, hvordan det egentlig er, at de kan holde varmen derhjemme.

Samtidig bugnede gavebordene for de to mænd i centrum, og især Kris Sørensen, der har været varmemester siden den 17. maj 2001, kom da også til at fylde meget i bestyrelsesformand Henry Jensens personlige tale.

- Du har passet værket, som var det dit eget, og økonomien, som var det din egen pung. Her har altid været pænt, rent og velholdt. Tak for din indsats i enogtyveethalvt år, og tak for samarbejdet. Og så har jeg en lille gave til dig, der er stædig og vedholdende som dig selv, lød det fra Henry Jensen.

Herefter forsvandt han ud ad døren for snart at vende tilbage, nu blå i hovedet, med et tungt vildsvin i granit til varmemester Sørensen, der er en ivrig jæger og for nylig også skød et vildsvin i Sverige.

Hukommelsen genopfrisket

Forinden havde Henry Jensen i overskrifter gennemgået varmeværkets historie siden den stiftende generalforsamling den 14. august 1961, mens mange tilhørere sad og nikkede ved genopfriskelsen af deres hukommelse.

Blandt gæsterne var Gustav Sigh, der sad i byrådet i Fjends Kommune 1974-1981 og også var kommunens repræsentant i varmeværkets bestyrelse.

Han var dengang en varm fortaler for fjernvarme til byen, og han fandt det morsomt, at bestyrelsen i dagens anledning havde lavet en lille udstilling med gamle avisudklip fra både Skive Folkeblad og Fjends Folkeblad, hvori blandt andre han selv optrådte.

Med adresse i Vesterled lige over for Stoholm Skole var Gustav Sigh også en af de første forbrugere, der i sin tid blev tilsluttet fjernvarmen i Stoholm.

Gustav Sigh, Stoholm, nærlæser en gammel avisartikel fra 70´erne, hvori han selv optræder som varm fortaler for fjernvarme til Stoholm. Han sad dengang i byrådet i Fjends Kommune. Foto: Henrik Bagge
Til jubilæet blev der samtidig taget afsked med Kris Sørensen, der går på pension efter at have været varmester i Stoholm siden 2001. Foto: Henrik Bagge