Museet Tirpitz ligger midt i klitterne ved Blåvand og er et museum i verdensklasse. Arkivfoto

Fjends Egnshistoriske Forening: Turen går til Tirpitz

Fjends Egnshistoriske Forening går under jorden i Blåvand

FJENDS Fjends Egnshistoriske Forenings heldagstur går i år til Blåvand den 18. juni, hvor Museet Tirpitz skal besigtiges.

Det ligger midt i klitterne og er et museum i verdensklasse, der giver de besøgende lærerige oplevelser og spændende, nytænkende arkitektur. I det fredede klitlandskab bag en gammel kanonbunker fra 2. verdenskrig har man skabt et spektakulært museum, der ligger skjult under sandet.

Tirpitz-stillingen var en forsvarsstilling under 2. verdenskrig bestående af to bunkere, som var en del af Atlantvolden, som den tyske besættelsesmagt opførte langs Nordsøens kyster.

Under overfladen findes fire store udstillingsgallerier samt café og butik, og der er handicapvenligt med elevator mellem etagerne. En underjordisk korridor forbinder det nye museum med den gamle bunker, som delvist er tilgængelig for alle.

Hårrejsende historie

Museet rummer alt fra vestkystens historie igennem de sidste mange år med hårrejsende fortællinger og historier til en smuk udstilling med rav.

Det er fokuseret på at give sine besøgende en indsigt i vestkysten og selvfølgelig den gamle Tirpitzbunker, der blev opført under 2. verdenskrig.

Efter besøget på Museet Tirpitz går turen til Vejers Strand, hvor middagen indtages på Restaurant Hedebo.

Der er også formiddagskaffe på udturen og eftermiddagskaffe på hjemturen.

Man skal melde sig til senest den 11. juni enten på 2042 4433 eller turiroslund@gmail.com.

Ny formand i foreningen

I øvrigt er der sket det siden sidst, at der er skiftet ud på formandsposten i Fjends Egnshistoriske Forening, idet Knud Søgaard er gået af.

- Jeg har overtaget - med ærefrygt, lyder det fra Turi Roslund, som er den nye formand.