Foto: Jacob Mackenhauer

Fodbold: Underholdning og dramatik på Leofield Road

Fodbold, serie 3 herrer, Søndermarken IK - Mønsted IF 4-5 (3-2)

FODBOLD Mønsted hentede en kærkommen sejr på Liseborg lørdag eftermiddag, da hjemmeholdet blev slået med 5-4 i en kamp, der gav masser og mål og et rødt kort.

Kampen kom først i gang med 10 min. forsinkelse, da de to hold måtte vente på dommeren. Han var dog undskyldt, da han kl. 14.00 var påsat til at dømme i Løgstrup, og så kræver det ikke den store matematiske eksamen for at finde ud af, at han ikke kunne nå til Liseborg til kl. 16.00.

Et bevis på at der lige nu er stor mangel på dommere i området, og manden var hentet ind helt fra Aalborg. Han dømte i øvrigt godt!

Hjemmeholdet startede bedst og pressede Mønsted tilbage, men uden at få scoret. Efterhånden kom Mønsted frem til at afslutninger udefra ved Morten Harritz og Mads Langhoff, men farlige var de ikke.

Så slog SIK til efter 20 min., da der ikke blev sparket ordenligt væk, efter at målmand Jacob Mikkelsen havde klaret i første omgang. Det blev værre for Mønsted i det 27. minut, da SIK scorede efter et hjørnespark, men minuttet efter var der reduceret.

Mads Langhoff tog et frispark ved sidelinjen i højre side. Det lignede et indlæg, men bolden sejlede ind i det modsatte hjørne, og Mønsted var med igen.

I det 35. minut scorede SIK et godt mål på en kontra, hvor Mønsted-siden appellerede for off-side, men det var der nu ikke. Igen slog Mønsted tilbage minuttet efter, da Sebastian Drensborg scorede til halvlegsresultat 3-2.

Efter pausen ændrede kampen fuldstændig karakter, da Mønsted i løbet af 5 min. ændrede stillingen til 3-5. Første udlignede Martin Harritz i det 46. min. efter godt opspil af Nicklas Lausen i venstre side, og to min senere scorede Lausen selv efter en flot dribletur i venstre side.

Og så var Martin Harritz igen på pletten i det 51. minut efter oplæg fra brormand Morten. Det lignede en afgørelse, men blot to min. senere reducerede SIK efter et hjørnespark, og så var spændingen intakt.

Midt i halvlegen måtte En SIK-er ud med direkte rødt efter en nødbremse på Sebastian Drensborg udenfor feltet, men mere blev det ikke til. Mønsted havde en del kontraløb, mens SIK var farligst på dødbolde og havde et hovedstød på overliggeren.

Mere blev det ikke til, og efter spil og chancer i specielt 2. halvleg kan der ikke indvendes noget mod Mønsteds sejr.

En episode midt i 2. halvleg hidsede nogle af Mønsted-tilskuerne voldsomt op. Morten Hvass Gjørup sparkede bolden op ad banen i højre side, og blev i samme sekvens jordet voldsomt af en SIK-spiller.

Dommeren var på vej frem og så ikke episoden og kunne således ikke gøre andet end stoppe spillet og lade Morten få behandling.

Med sejren kom Mønsted væk fra bundpladserne og fik en god optakt til tirsdagens lokalbrag i Sparkær.

Mønsted-træner Niels Christiansen har denne kommentar til kampen:

- Kampen i dag er et meget godt billede på vores efterårssæson. Vi laver alt for mange fejl i forsvaret. Og vi “giver” faktisk Søndermarken 3, måske 4 mål. Men heldigvis scorer vi også mange mål i tiden. Vi får løst de problemer, der er, i halvlegen, og derefter spiller vi koncentreret og hjælper hinanden. Så da en godt dømmende dommer fløjter sidste gang, står der heldigvis 5-4 i vores favør.