STOHOLM Ifølge hende selv er det intet mindre end drømmejobbet, hun har landet.
46-årige Lisbeth Pilgaard har siden den 1. november været ansat som kirke- og kulturmedarbejder i Stoholm-Kobberup Pastorat, og hvor mange i tilsvarende stillinger har en musikalsk baggrund at trække på, har Lisbeth Pilgaard noget helt andet.
- Mit speciale er diakonien, så jeg har måske en lidt anden indgangsvinkel, i og med at jeg er diakoniuddannet og selv har læst til præst. Så jeg brænder meget for det kirkeligt sociale arbejde, siger Lisbeth Pilgaard, der også tidligere har været fysioterapeut.
Gjorde det i forvejen
Hun sidder selv i menighedsrådet i Søndermarkskirken i Viborg, hvor hun bor, og så er hun medlem af KSA, som står for Kirkernes Sociale Arbejde.
- Så i sommerferien tager jeg på tur med danskere med anden etnisk baggrund, som skal integreres, men har få midler. Senest var min mand og jeg afsted i en uge til Vigsø Feriecenter gennem Feriefonden, som sponsorerer en masse penge til de familier. Og vi har så holdt fast i dem og har dem til spisning en gang om måneden i Søndermarkskirken for at opretholde et nyt, socialt fællesskab for dem, siger Lisbeth Pilgaard.
Således er hendes nye arbejde noget, som hun på en måde har gået og foreberedt sig på derhjemme i frivilligt regi.
- Og det er også virkelig en stilling, som jeg har brændt for at komme ind i, for det er sådan, mit liv har udformet sig, og det er det, jeg synes er sjovt, siger Lisbeth Pilgaard.
Lisbeth Pilgaard har kontor både her i Stoholm, i Kobberup og derhjemme, så man kan bedst ramme hende ved at ringe først. Foto: Steen Don
En bred jobbeskrivelse
Lisbeth Pilgaards opgave er bredt defineret at give støtte til præstens arbejde.
Det vil sige, at hun blandt andet tager sig af minikonfirmander sammen med præsten, mens hun også på de regulære konfirmandforberedelser er afløser, hvis præsterne skal noget andet.
Hun har også hovedansvaret for babysalmesang hver mandag formiddag, og så har den dedikerede pilgrimsvandrer lanceret en af sine egne ideer, nemlig en gågruppe, der hver tirsdag fra klokken 08.30 vil vandre ud for at »se lyset«, uden at turene dog har et bibelsk fokus.
Det betyder nemlig blot, at man er på udkig efter sammen at opleve en solopgang ved for eksempel Gammelstrup Kirke eller Smollerup Kirke, der begge ligger højt i landskabet.
Lisbeth Pilgaard står også for al kommunikationen i huset, herunder hjemmeside og facebook, og hun tager generelt imod opgaver, som præsten ikke selv kan nå.
- Og så går jeg ture på kirkegårdene hele tiden for at møde folk, så de også oplever det at være kirke. For mig er kirken ikke bare noget, man går hen i om søndagen. Den skal også gerne afspejle en adfærd og vise næstekærligheden i de ting, der sker omkring den. Så jeg ser det som en primær opgave at vise især børnene, hvordan vi er »kirke« sammen. Det her med fællesskabet, det betyder rigtig meget for mig, siger Lisbeth Pilgaard.
Lisbeth Pilgaard går gerne ture på kirkegårdene for at møde folk. Foto: Steen Don