Andrej Willer havde mandag den 28. marts første arbejdsdag som købmand i Sparkær, og det blev fredag markeret sammen med byens borgere. Foto: Henrik Bagge

Ny købmand budt velkommen

Sparkær har overtaget en tidligere købmand fra Rema 1000 i Stoholm

ØSTFJENDS Det var ingen nar, da bestyrelsen for Sparkær Købmand ApS fredag den 1. april inviterede byens borgere på pølser, øl og vand på fortovet og tilstødende arealer omkring butikken i Langgade.

Der var nemlig noget at fejre, da man kunne byde velkommen til byens nye købmand, Andrej Willer.

Han har dermed fået lidt kortere til arbejde fra hjemmet i Viborg, da han indtil den 25. januar var købmand i Rema 1000 i Stoholm.

Den tjans trak han sig fra, da lidt for mange arbejdstimer var begyndt at trække for store veksler på familielivet med kæresten og deres fem fælles børn.

Han havde dog ikke gået længe, før telefonen ringede med et tilbud om at blive købmand i Sparkær. Det job var nemlig blevet ledigt per 1. marts 2022, da købmand Michella Brøchner Povlsen fik nyt job.

I første omgang sagde han dog nej, men da han alligevel indvilligede i at snakke med bestyrelsen og oplevede, hvor stor interessen var, bestemte han sig for at give det et skud.

- Vi fik snakket lidt mere, og jeg fik præsenteret nogle tal. Og så er der jo en stor opbakning til købmanden herude med en masse frivillige, så jeg tænkte, at det skal da prøves, siger Andrej Willer.

Stort korps af frivillige

Det er netop den megen frivillige hjælp, der får den nye købmand til at tro på, at hans nye job ikke bare bliver en tilbagevenden til den samme arbejdsmængde, som han forlod i Stoholm.

Flere end 30 frivillige meldte sig nemlig på banen, da en presset økonomi i starten af februar truede med at lukke butikken, hvis ikke man kunne finde besparelser på lønkronerne.

Bestyrelsen lancerede derfor ideen om et korps af frivillige, der skulle hjælpe med en række daglige gøremål som for eksempel at sætte nye varer på plads, levere varer til byens friplejehjem, Nordstjernen, samt yde hjælp til rengøring og almindeligt vedligehold af butikken.

Det korps står stadig til rådighed, og Andrej Willer, vil nu den næste tid få opgaverne klart identificeret og sat i system, inden det endelige omfang og fordelingen af opgaverne kan meldes ud.

- Ideen er supergod, og det bliver en kæmpehjælp, samtidig med at det jo giver de frivillige noget ejerskab til butikken, siger Andrej Willer, der havde første arbejdsdag mandag den 28. marts.