»Bob bob,« tænker Peder Thomasen med køen klar, mens det fra venstre er Knud Lang fra Lions, Bjarne Andersen fra Fly Seniorer og Vagn Brogaard fra Lions, der præsenterer de nye sangbøger, som Lions Fjends har skænket Fly Seniorer, der altid starter deres tirsdagssamlinger med et par sange til kaffen, inden de kaster sig over strikketøjet, et spil bob eller et slag whist. Foto: Henrik Bagge

Fly mig fluks en fællessang

Lokale løver har sørget for, at en klub for seniorer nu også kan synge møderne ind med de helt store skrifttyper

VESTFJENDS De mødes et par timer hver tirsdag formiddag.

Nogle spiller bob eller kort, andre strikker, så det slår gnister, og så er der dem, der bare snakker.

Men fælles for alle de op mod 30 deltagere i Fly Seniorer er, at de synger et par sange til den medbragte kaffe, inden de kaster sig over hver deres gøremål.

Tirsdag den 14. december kom et par julemænd så forbi klubben i skikkelse af Knud Lang og Vagn Brogaard fra Lions Fjends, der i sækken havde 25 af de røde sangbøger, som Ældre Sagen har udgivet med titlen »Sange til livet«.

- Det er, som om skriften er blevet noget mindre i de gamle højskolesangbøger, havde Bjarne Andersen fra Fly Seniorer skrevet i ansøgningen til Lions Fjends, og det var den velgørende organisation ikke sen til at reagere på.

Den har nemlig også andre steder oplevet den glæde, det er at give vore ældre medborgere med svækket syn adgang til sangbøger med så store skrifttyper, at de ikke længere må nøjes med at pippe med på den bare hukommelse, men nu også rent faktisk kan læse den tekst, de synger.

De nye sangbøger repræsenterer en værdi på 4500 kroner, og med på noderne, som Lions altid er, fulgte selvfølgelig også en særlig udgave af sangbogen til pianisten ved de lejligheder, hvor en sådan måtte indfinde sig.

I øvrigt er gavehumøret højt hos Lions Fjends, der også for nylig har doneret 5000 kroner til et nyt billardbord til Sport på Tværs i Stoholm samt 5000 kroner til Daugbjerg Forsamlingshus til en ny videoprojektor.