Afslutning fra Prügelknabe, men det var Viborg FF, som var mest præcise og scorede fem gange i lørdagens finale i Høker Cup. Foto: Steen Don

Høker Cup: Viborg løb med det hele

Godt vejr hele ugen kunne ses på tilskuertallet til den traditionsrige fodboldturnering i Nordfjends

FODBOLD Viborg FF er ny samarbejdsklub for Ørslevkloster IF, og derfor var det nærliggende at tilbyde de grønblusede en plads i årets udgave af Høker Cup. Den tog VFF’erne imod - og lørdag tog de også imod førstepræmien i turneringen.

Debutanterne var nemlig overlegne i finalen, som de vandt med hele 5-1 over aarhusianske Prügelknabe, der primært består af fraflyttede spillere fra Salling og omegn.

Viborg sad på det meste af spillet, og selv om der var for mange boldtab til trænernes smag, kombinerede de sig til tider flot igennem og var sikkert foran 3-0 ved pausen. Der blev lagt lidt på i anden halvleg, og dermed blev det første gang denne sommer, at Prügelknabe levede op til deres navn.

Der var noget mere lokalt snit over kampen om tredjepladsen. Højslev Station mødte Skive IK’s U19-hold i en lidt rodet kamp, hvor spillerne så lidt trætte ud efter et tæt program med tre kampe på seks dage.

HIF’eren vandt 4-3 efter mål af Mads Hansen, Linus Beyer og Anders Jakobsen, mens SIK bidrog med et selvmål. De scorede selv ved Kasper Friis, Sylvester Mayland Poulsen og Daniel Aomor.

Turneringen blev gennemført i godt vejr hele ugen, og det betyder altid noget for hvor mange tilskuere, der kommer forbi til kampene.

Da der var gjort status, kunne Høker Cup-udvalget søndag notere sig, at der er blevet solgt 2500 fadøl og knap så mange sodavand, og så er der solgt 160 sandwich og 900 grillpølser i flere varianter og størrelser.

Der var så godt gang i grillen, at grillmester Flemming Larsen undervejs måtte have hjælp af Allan Rasmussen for at kunne stille publikums sult.

Et nyt tiltag i år var en succesrig fællesspisning onsdag aften, som 83 tilmeldte sig. Fredag aften var der mad til 70 veteranspillere, og lørdag til 80 seniorspillere fra arrangørklubberne Ørslevkloster IF og Højslev Station.

Det er Højslev Station, som skal lægge baner til Høker Cup i 2024, og så er der gensyn med ØK’s anlæg i 2025.

Der var godt med publikum på finaledagen. De fleste fulgte kampen om tredjepladsen mellem Højslev og Skive IK’s U19-hold. Foto: Høker Cup