Arkivfoto

Fodbold: Stoholm vandt med tenniscifre

Fodbold, serie 3 for herrer, Viborg Søndermarken - Stoholm IF 1-6 (1-4)

FODBOLD Efter to nederlag i træk - og et dertil hørende fald ned på puljens sidsteplads - kom cheftræner Kian Lykke og mandskabet fredag aften tilbage på vindersporet igen.

Det skete endda med maner, for cifrene blev voldsomme 6-1 på udebane i Liseborg, hvor det var Viborg Søndermarken, der var modstanderen. Specielt onsdagens nederlag hjemme til Bruunshåb/Tapdrup gjorde ondt, for det var en kamp, der skulle have givet point, men sket er sket, og derfor var fredagens opgør af yderste vigtighed.

Lad det være sagt med det samme - 6-1 til Stoholm var ikke et retvisende billede af kampen, for værterne havde bestemt deres muligheder undervejs over for en Stoholm-defensiv, der skal have stor ros for at kæmpe forbilledligt - men som også undervejs var markant udfordret. En kombination af held, godt målmandsspil af Tobias Johansen samt uskarphed fra hjemmeholdets side gjorde, at det kun blev til det ene mål, som viborgenserne satte ind allerede i det 4. minut. Her blev bolden ikke ekspederet ud af Stoholm-feltet, og så stod der 1-0 til værterne - bestemt ikke en ønskestart for stoholmerne.

Men fjandboerne skal have kredit for ikke at gå i panik, og godt midtvejs i halvlegen fik Mark Svendsen udlignet, da han flot og sikkert afsluttede fladt i målet. Og så kom en afslutning på 1. halvleg, som Søndermarken aldrig kom sig over - nemlig tre scoringer til udeholdet. 2-1 og 3-1 blev det ved Jesper Lindegaard på flotte mål, og til allersidst headede Rasmus Christensen 4-1 pauseføringen hjem - han scorede i øvrigt også på hovedstød onsdag aften mod B/T.

Dermed kunne SIF gå ud til de sidste 45 minutter med forholdsvis ro i sindet, og 2. halvleg blev en åben slagudveksling, hvor begge mandskaber kunne have scoret en del flere mål, end de to det blev til i slutningen af matchen. Først blev det 5-1 ved Anders Børsting, og i den absolutte slutfase lukkede og slukkede Oliver Bigum til 6-1, og så kunne dommer Jens Kjær Nilsson ellers fløjte det kortløse opgør af.

Som tidligere nævnt var 6-1 reelt set for stort i forhold til spil og chancer - men det skal jo ikke forstås på den måde, at sejren til Stoholm ikke var fortjent - selvfølgelig var den det, når cifrene netop blev på hele 6-1.

Efterfølgende havde cheftræner Kian Lykke følgende kommentarer.

- Pyha - det var godt nok en vigtig sejr, hvor det til tider gik over stok og sten med mange chancer og muligheder i begge ender af banen. Vi var dog klart skarpest, så derfor får vi en ciffermæssig stensikker sejr med hjem, og den kan vi i den grad bruge i den tætte stilling. Det har været et endog meget hårdt kampprogram - nu bliver der mulighed for at få noget træning lagt ind, for nu er det som udgangspunkt slut med hverdagskampene. De fleste fidusstemmer gik til Lucas Bach, da der skulle stemmes efter dysten, og nu vil vi nyde de tre point, for det bliver tæt helt frem til sidste spillerunde, kom det altså fra Lykke.

Næste kamp er lokalopgøret ude mod Mønsted - den kamp afvikles søndag d. 17. september med kampstart klokken 16.00.