Bjarne Lausen roder lidt med klokkerne hos Stoholm Slagter inden det helt store rykind på Black Friday og julemandssøndag i Stoholm. Arkivfoto: Henrik Bagge

Stor shoppingdag har fodfæste i Stoholm

STOHOLM Den kommende weekend får Stoholm Handelsstandsforening ekstra travlt, når byen først kommer til at ose af gode tilbud på Black Friday, inden der er søndagsåbent klokken 11-14, når julemanden kommer til byen.

Black Friday er som så meget andet et fænomen, vi har importeret fra USA, hvor den er den uformelle betegnelse for fredagen efter Thanksgiving, som fejres på den fjerde torsdag i november.

Thanksgiving betragtes i USA som en helligdag, hvor amerikanerne traditionelt samles med familie og venner.

Den del har vi desværre endnu ikke taget til os i Danmark, men fredagsdelen, hvor folket går shop amok, har forlængst indfundet sig og er nu også i Danmark en af årets største handelsdage.

Således også i Stoholm, hvor både de større butikker som byens købmænd og de mindre som tøjbutikken og blomsterbutikken er med på galejen.

- Der bliver godt gang i den begge dage, det er der blevet tradition for, siger formand for Stoholm Handelsstandsforening Bjarne Lausen, der faktisk selv hos Stoholm Slagter kører »Black Days« i flertal, da hans tilbud gælder alle ugens dage.