Keeper Dennis Nytoft og stregspiller Daniel Glud, som her forsøger at bremse et skud, fik størst ros af træneren efter kampen. Foto: Lars Rasborg

Håndbold: Stoholm spillede som nat og dag

En pauver forsvarsindsats i 1. halvleg blev justeret i pausen, og så vandt fjandboerne sikkert

HÅNDBOLD Opvarmningen kunne ikke have været bedre for Stoholm til fredag aftens hjemmekamp mod Aars i herrernes 2. division i håndbold.

Helt uventet kunne holdet gå ind til kampen fra en førsteplads i puljen, Aars var med en aktuel niendeplads ikke, hvad de har været, og kort før kampstart havde folket kunnet se det danske damelandshold kvalificere sig til den første finale i 18 år med en firemålssejr i semifinalen over Montenegro.

Stemningen var derfor høj i Stoholm Fritids- og Kulturcenter, og hjemmeholdet virkede da også i hopla fra start.

Frederik Tranemose havde godt fat i Aars-skytterne bag et solidt forsvar, og inden himmerlændingene havde set sig om, var de bagud 4-1, blandt andet på et vip fra Nikola Tesic til Martin Vilstrup.

Gang i Palles Tivoli

Aars var taget til Fjends med et ungt hold, der var løbestærkt, men ikke havde så megen fysik at stå imod med, så fjandboerne havde ikke besvær med at komme til kvalificerede afslutninger.

Til gengæld indfandt sig hurtigt en del bekvemmelighed i Stoholms forsvar med deraf følgende Aars-scoringer, og da der samtidig sneg sig en del tekniske fejl ind i fjandboernes angreb, kunne Aars efter 20 minutter pludselig bringe sig foran 11-10.

Himmerlændingene havde nu etableret et ultraoffensivt forsvar, og da Stoholm svarede igen med et tilsvarende tiltag, gik der hurtigt Palles Tivoli i den med tre skud for en tier i begge ender og en sværm af nemme scoringer til pausestillingen 17-17.

Dunder i pausen

Til 2. halvleg var det Stoholm, der kom mest overbevisende ud, og der var tydeligvis blevet talt dunder til forsvaret i pausen, mens reservemålmand Dennis Nytoft var kommet på mål.

Han fik i løbet af halvlegen bygget et solidt plankeværk op mellem stængerne, og fra 19-19 scorede fjandboerne seks gange i træk, så kampen reelt var afgjort midtvejs i 2. halvleg.

Foran Nytoft stod især Daniel Glud solidt i forsvaret, og da han samtidig leverede en perfekt indsats i den anden ende med otte mål på otte forsøg, endte den store stregspiller og målmand Nytoft dagen med flest plusser i bogen.

Men Stoholm formåede samlet i 2. halvleg at hive sig selv op ved hårrødderne, ikke mindst i forsvaret, der holdt Aars på syv scoringer mod 17 før pausen.

Dermed holder holdet fast i førstepladsen, og så gjorde det ikke så meget, at en stor del af Stoholms trup havde valgt at gro en mere eller mindre sammenhængende skovsnegl på overlæben for at markere Movember med dens velgørende og sympatiske fokus på mænds sundhed.