Henrik Pinholt og resten af Stoholm-holdet fik fart i fødderne efter en defensiv ændring i Nøvling. Arkivfoto: Steen Don

Håndbold: Stoholm kom igen fra baghjul

For tredje kamp i træk var stoholmerne langt bagud, men fik vendt kampen

HÅNDBOLD Stoholm er ligesom en sprinter i et cykelfelt. De kan være helt usynlige i begyndelsen af etapen, men så kører de sig længere og længere frem og ender med at besejre alle på målstregen.

For tredje kamp i træk var stoholmerne nemlig et godt stykke bagud, da de søndag eftermiddag besøgte Nøvling. Og alligevel lykkedes det at hente en sikker sejr, som fastholder SIF’erne helt fremme i kampen om sæsonens samlede, grønne pointtrøje.

Det var naturligvis en udgang på dagen, træner ALlan Kjær var godt tilfreds med. Men han er ikke begejstret for, at hans mandskab den ene kamp efter den anden er sløve startere.

- Vi var bagud med seks mål efter 15-20 minutter, så det var endnu en kamp, hvor vi skulle komme fra baghjul, konstaterer han.

Stoholm slog stærkt tilbage i første halvleg og gik til pausen foran 14-13, og i anden halvleg var der aldrig for alvor tvivl om tingene. Gæsterne fik lynhurtigt en føring på 4-5 mål og holdt den kampen ud.

Allan Kjær køber gerne ind på, at evnen hans hold har til at slå tilbage er bedre, end hvis man havde været foran med seks og endte med at tabe.

- Vi er nødt til at se på det positive i det her, og det er da, at vi får en sejr og formår at rive os op, selv om vi er skidt kørende. Men jeg gad godt finde de vises sten, så vi kunne starte ud på den måde, så det er noget, vi skal bruge den næste uge på at have snakket igennem.

- Men jeg var positiv i omklædningsrummet bagefter, bare lige med det in mente, at vi skal have fundet en løsning, siger han.

Allan Kjær så en defensiv ændring som det, der tippede kampen.

- Vi ændrede til en 5-1’er, som vi ellers ikke overhovedet har rørt ved på noget tidspunkt. Det gjorde, at vi fik mere fart i vores ben, og det genererede også noget mere fart i vores angrebsspil. Så ændringen med at gå til et mere offensivt forsvar, den gør et eller andet ved os i dag.

- I det første kvarter havde vores forsvar heller ikke ild i øjnene. Så jeg sagde også til spillerne bagefter, om jeg skal råbe dem i hovedet, inden de går på banen - men nu er jeg ikke en træner, der gør sådan noget, så vi skal finde ud af sammen, hvad løsningen er.

Farten manglede også i kontrafasen. Stoholmerne havde besluttet sig for at løbe med deres modstandere, som ikke forekom i vanvittig god form, men stilstanden det første kvarter var i alle faser.

- Jeg vil have, at vi er klogere i de perioder eller de første 20 minutter, så vi ikke er bagud med seks mål, men måske minus tre. For klogheden, den har vi. Vi har spillere, som er sindssygt dygtige og erfarne - vi dækkede 5-1 i 40 minutter, uden vi overhovedet har kigget på det, og det kan vi kun, fordi vi har dygtige spillere, som har omtanke, siger Allan Kjær.