Oleg Shapkin. Privatfoto

Prisoverrækkelse: Oleg fra Stoholm er blandt landets bedste lærlinge

En automatiktekniker fra Højlundsvej er blandt prismodtagerne, når ML-Prisen 2022 uddeles fredag

STOHOLM Når Metalindustriens Lærlingepris (ML-Prisen) fredag uddeles i Den Sorte Diamant i København til de dygtigste lærlinge i landet, er der en stoholmer iblandt de indstillede.

Oleg Shapkin, der har adresse på Højlundsvej, har gået på Mercantec og været i lære hos Kilde A/S Automation i Skive, og det er skolen og virksomheden, der i fællesskab har indstillet ham til prisen.

I indstillingen lyder det blandt andet:

- Oleg går 110 procent ind i sine opgaver og yder en ekstremt god kvalitet, som vi som virksomhed og kollegaer kan og skal drage nytte af. Oleg er en holdspiller med store kvaliteter og samarbejdsevner. En kammerat i særklasse, som vil yde sit bedste. Oleg er hjælpsom, venlig og med et smittende humør. Med Oleg får man en af Danmarks bedste automatikteknikere.

Bum. Så kan man næsten ikke få bedre skudsmål. Oleg Shapkin har selv et andet bud på, hvorfor netop han har skilt sig ud blandt de indstillede.

- Jeg vidste, at jeg gerne ville arbejde med robotter og programmering, så uddannelsen var helt rigtig for mig. Både min skole og virksomhed er glade for mig - og jeg for dem. Jeg gør et godt stykke arbejde, godt motiveret af både mine kolleger, min virksomhed og min familie. lyder det fra stoholmeren.

Foruden de dygtige nyuddannede er deres familier, mestre og faglærere også inviteret med til den store fejring.

Og for dem, der ikke kan være blandt publikum på dagen, så bliver ML-Prisen 2022 også live-streamet på Industriens Uddannelsers Facebook-side.

Prisoverrækkelsen er en af de vigtigste hyldester af faglærte, og det er 20. år i træk, at Industriens Uddannelser, Dansk Industri, Dansk Metal og Tekniq Arbejdsgiverne uddeler ML-Prisen til de dygtigste lærlinge.

Poul Nyrup Rasmussen, tidligere statsminister og formand for EuroSkills 2025, deltager i prisoverrækkelsen.