Kristian Pihl Lorentzen. Privatfoto

Stop ulovligt gaderæs

Det er ved at være nogle år siden, jeg var 18-20 år.

Men jeg husker tydeligt, at jeg og de fleste af mine kammerater havde trang til hestekræfter og boulevardræs. For spændingens skyld. Og for at blære os overfor pigerne.

Heldigvis blev mange af os aktive i Kjellerup og Omegns Motorklub, hvor man kunne dyrke fart og ræs under sikre forhold.

Kjellerup, Thorning og andre byer har længe været plaget af unges trang til ulovlig og larmende gaderæs. Dette farlige uvæsen på offentlig vej må og skal stoppes.

Skiltning er et udmærket tiltag, men gør det ikke alene. Der skal også en målrettet og konsekvent politiindsats til, hver gang der er optræk til gaderæs.

Desuden bør vi give de fartglade unge muligheder for at ræse under lovlige og sikre forhold. Det kan gøres i regi af motorklubber og i samarbejde med politiet. På sikre og afspærrede baner.

For et er sikkert: De unge mænds trang til fart og spænding forsvinder ikke. Derfor er vejen frem at sikre muligheder for lovlig og ufarlig ræs, der ikke generer andre. Og samtidig lade hammeren falde på ulovlig og farlig ræs.