Før du for eksempel kører på genbrugspladsen med haveaffaldet, så sørg for at tjekke traileren godt igennem. Privatfoto

Er din trailer køreklar?

En dækekspert giver syv gode råd til en trafiksikker trailer

FJENDS Før du kører i havecentret og henter nye fliser og æbletræer eller på genbrugspladsen med affaldet, så sørg for at tjekke traileren godt igennem - hvordan har den det egentlig efter vinteren, og hænger den sammen med andet end gaffatape?

En sand dækekspert, nemlig teknisk chef hos Bridgestone Jesper Sørensen, har syv gode råd til en trafiksikker trailer, og han understreger, at du aldrig må overlæsse traileren.

1. Tjek, hvor mange kilo du må laste traileren med (se total- og lastevægt på et skilt på traileren). Det er nemt at overlæsse en trailer, da den ofte kan rumme større mængder, end den må køre med. Pas især på, hvis det er terrassen, du er i gang med. Med sand, grus eller fliser kommer vægten lynhurtigt for højt op.

2. Har din trailer nogle år på bagen, skal du også tjekke dækkene. Et trailerdæk går nemlig ofte til, længe før det slides ned.

3. Tjek også dækkenes mønsterdybde. Slidte dæk forøger bremselængden og gør din kørsel ustabil. Jo tungere traileren er læsset, jo længere er bilens og trailerens bremselængde.

4. Kontroller trailerens dæktryk. Det slider voldsomt på dækkene, når du kører med for lavt dæktryk. Husk også, at det gerne må være højere end normalt, når du kører med et tungt læs.

5. Tjek også, at traileren kobler rigtigt på bilen, og at lygter og blinklys virker, som de skal.

6. Når du skal til at læsse traileren, så fordel vægten jævnt. Har du for megen vægt bag i traileren, kan det få den til at slingre. Læsset skal sikres med reb eller sikkerhedsremme, og skal du transportere løse genstande, så spænd en presenning eller et sikkerhedsnet over.

7. Pas på med farten! Du må maksimalt køre 80 km/t med trailer. Men kører du mere end 30 procent for hurtigt, får du et klip i kørekortet.