Fra venstre er det Sjørup Ældrecenters medarbejdere Nanna Holst Jeppesen, Bethina Fjeldgren, Anette Foged, Gitte Pedersen, Betina Larsen, Connie Sørensen og Hanne Kristensen, der har grund til at juble efter et samlet vægttab på 108,2 kilo siden nytår. Taberklubben, som de kalder sig, havde sat sig et samlet mål på 100 kilo over seks måneder. Foto: Lindy Jørgensen

Status: Taberklubben består af vindertyper

Med et samlet vægttab på 108,2 kilo har en gruppe medarbejdere på Sjørup Ældrecenter nået det mål, de satte sig til nytår

SJØRUP Har de opnået det, de ville? Hvad skal der ske bagefter? Og er de alle sammen blevet så petite og hulkindede siden sidst, at de ikke er til kende?

Spørgsmålene hobede sig op, da der her på kanten af den 1. juli skulle gøres status på »Taberklubben«, en gruppe på godt en halv snes kvindelige medarbejdere på Sjørup Ældrecenter, der havde sat sig for at smide til sammen 100 kilo fra nytår og et halvt år frem.

Det havde de gjort i erkendelse af, at arbejdet som sundhedspersonale kan være fysisk hårdt, og der derfor er god ræson i at passe godt på kroppen med både motion og sund kost.

Forhindringer undervejs

Det er nu omkring fire måneder siden, at avisens udsendte sidst var i audiens hos »Taberklubben«, og lad det være sagt med det samme: De er til at kende.

Men samtidig er det også til at se, at de er gået seriøst til opgaven, og det er derfor ikke så overraskende, da de kan afsløre, at målet er nået. Så rigeligt endda.

Det er nu heller ikke, fordi de har gjort så meget for at pakke det ind.

»108,2« står det endelige vægttab skrevet med stort på en planche i møderummet, men bag det tal gemmer sig nogle mellemregninger, der indimellem har givet en kringlet og bumpet vej til slutfacit.

Mor er tilfreds

Gruppen har nemlig undervejs mistet et par stykker, der er gået på efterløn, så dermed var det vægttab, de kunne have bidraget med, ude af regnskabet.

Og så er der Connie Sørensen, der havde et erklæret mål om at tabe sig 15-20 kilo. Hun lagde fra land som lyn og torden og havde allerede nået sit mål efter 10 uger, inden hun gik i stå igen.

Det, viste det sig dog, at der var en rigtig god grund til. Hun venter nemlig sit andet barn til september. Dermed var hun allerede gravid, da projektet startede, uden at hun vidste det.

Derfor er hun også godt tilfreds med, at hun er nået op på 29-30 kilos vægttab, selv om de fine tal fra starten er blevet noget lavere undervejs.

Men alle har tabt sig, nogle er gået ned i størrelse, og der har undervejs ikke været en eneste uge, hvor tallet for det samlede vægttab er gået den forkerte vej.

- Så mor er tilfreds, siger Hanne Kristensen, der ikke som sådan har været medlem af »Taberklubben«, men som vægtkonsulent er den, der har ført regnskab undervejs.

Vil fortsætte i god gænge

Anette Foged har været en slags indpisker, uden at det på noget tidspunkt har ført til, at kolleger måtte gå grædende hjem, forsikrer de i fælles flok.

- På et tidspunkt bad jeg dem om at gå 50 kilometer i deres fritid i løbet af april måned. Sådan nogle små ting har vi gjort, og mange er også startet i Loop´en, siger Anette Foged med reference til det kendte fitness-koncept.

Her kan man også få målt sin bodyage, og Gitte Pedersen er for eksempel blevet fire år yngre undervejs!

Der er i gruppen bred enighed om, at man skal fortsætte i den gode gænge, dog uden at sætte sig et nyt mål. For eksempel vil de holde fast i den Messenger-gruppe, hvor de deler gode opskrifter, men også op- og nedture.

- Vi synes selv, at det er kæmpestort, det vi har gjort. Alle har tabt sig, en er holdt op med at ryge, og flere har givet udtryk for, at det er blevet nemmere at passe deres arbejde, så der har været nogle klare gevinster ved det, siger Anette Foged.

Også blandt ældrecentrets beboere og de medarbejdere, der ikke selv har deltaget i projektet, har »Taberklubben« mærket opbakning, ifølge Nanna Holst Jeppesen.

- Alle har været rigtig interesserede i at se, hvordan det går. Jeg synes, vi har fået noget sammen, som ikke nødvendigvis har noget med plejen at gøre. Det har også givet noget på det sociale.

Sådan så det ud, da fra venstre Hanne Kristensen, Bethina Fjeldgren, Anette Foged, Nanna Holst Jeppesen og Connie Sørensen gav den gas i motionsrummet, den første gang avisen besøgte Sjørup Ældrecenter omkring den 1. marts. Arkivfoto: Lars Rasborg