Målgruppen er vore ældre medborgere, når Viborg Kommune og Ældresagen mandag den 26. september inviterer til Dit Digitale Servicetjek i Stoholm. Arkivfoto: Jakob Stigsen Andersen

Digitalt servicetjek: Hjælp på vej til ældre i Fjends

Ældresagen og Viborg Kommune kommer til Stoholm for at hjælpe borgere, der har udfordringer med MitID og andre digitale løsninger

STOHOLM De vil gerne sikre, at alle borgere i Viborg Kommune får den samme mulighed for en ordentlig introduktion til nye digitale løsninger, så derfor kommer de nu ud, hvor borgerne er.

Viborg Kommune og Ældresagen er mandag den 26. september klokken 19-21 værter ved arrangementet Dit Digitale Servicetjek i Stoholm Fritids- og Kulturcenter, der åbner døren for hjælp til digitale løsninger for den del af befolkningen, der har været her længst.

Arrangementet vil starte med et oplæg fra Borgerservice, der fortæller om mulighederne med fuldmagter og digital post, inden biblioteket giver et kort oplæg om nogle af dets digitale løsninger.

Herefter er der mulighed for at få hjælp og vejledning til digitale udfordringer omkring MitID, digital post og digital fuldmagt, ligesom IT-vejledere fra Ældresagen og elever fra Mercantec, står klar med råd og assistance.

Man kan således med fordel medbringe sin telefon, tablet eller bærbare pc samt NemID og gyldig billedlegitimation, hvis det er MitID, der driller.

- Så skal vi nok sørge for, at de kommer godt i gang. Målet er, at deltagerne er klædt på til selv at bruge systemerne, når de tager hjem, siger afdelingsleder i Borgerservice i Viborg Kommune, Mette-Camilla Hildegaard Bech-Møller.

Det er gratis for ældre at deltage i Dit Digitale Servicetjek, men da der serveres kaffe og brød, er det nødvendigt at tilmelde sig enten via Viborg Bibliotekernes hjemmeside viborgbib.dk eller på et af kommunens biblioteker i den betjente tid.

Onsdag den 14. september afviklede parterne et tilsvarende tilbud i Bjerringbro, mens et velbesøgt arrangement tilbage i juni gav borgerne i Karup mulighed for et digitalt servicetjek.

I forvejen tilbyder Stoholm Bibliotek med initiativet Netværkstedet den samme form for hjælp til alle borgere uanset alder hver mandag klokken 15-18 året ud.