Birgitte Brunsgaard Jacobsen med pokalen og beviset på, at hun er Danmarks bedste landbrugsmaskinmekaniker-lærling. Til venstre ses Agromek-formand Sten Andersen. Foto: MCH/Lars Møller

Ung fjandbo kåret på Agromek: Birgitte er Danmarks bedste lærling

20-årig mekanikerlærling har repareret maskiner, siden hun var barn

KÅRING Danmarks bedste landbrugsmaskinmekaniker-lærling er 20-årige Birgitte Brunsgaard Jacobsen fra Vroue.

På Nordeuropas største landbrugsmesse, Agromek, i MCH Messecenter Herning gik hun helt til tops ved Maskinleverandørerne og Dansk Maskinhandlerforenings kåring. Her skulle hun vise, hvad hun duede til ved at klargøre en traktor.

Birgitte Bruunsgaard Jacobsen er i praktik som landbrugsmaskinmekaniker hos Sjørup Group i Sjørup og er færdiguddannet til januar. Hun har allerede bestået sin svendeprøve med topkarakter.

Birgitte har altid været glad for maskiner og begyndte allerede som syv-årig at skrue på maskiner. Derudover har hun i mange år spillet skak i Skive, ligesom hun har deltaget i både danske og internationale mesterskaber inden for skoleskak - og faktisk skulle hun også på et tidspunkt have deltaget i ungdoms-VM, som desværre det år blev aflyst grundet corona.

Birgitte er vokset op på en gård, og inden hun fik lov til at køre traktor med de rigtige landbrugsmaskiner, gik hun af egen drift i gang med at skrue på dem hjemme på gården, ligesom hun hyggede hun sig med havetraktortræk i en længere årrække. Her gik hun til tops i mange konkurrencer.