Rækken af medaljer og diplomer vokser hos Højslev Slagteren. Søndag vandt teamet endnu to priser og kan nu glæde sig over at sælge Danmarks bedste grillpølse og Danmarks bedste rullepølse. Privatfoto: Højslev Slagteren

Højslev Slagteren kom helt til tops

Efter flere år med den ene pris efter den anden har Højslev Slagteren for alvor vist, hvem der er bedst i Danmark

NORDFJENDS Længe før den første pris kom inden for døren, har lokale borgere vidst, at Højslev Slagteren kunne noget helt specielt.

Det er også flere år siden, resten af Danmark fik øjnene op for de evner, som Højslev Slagteren udfolder i forretningen på Østerrisvej.

For nylig var der igen solid succes til Marco Laursen og hans seks fuldtidsmedarbejdere.

Hele to topplaceringer blev det til, da teamet fra Højslev Slagteren efter intense timer på FoodExpo i Herning kunne juble. Og det blev vildt: Grillpølsen og rullepølsen fra Højslev Slagteren findes ikke bedre noget sted i Danmark.

- Det er fedt! Vi kom sent hjem søndag aften. Vi har ikke rigtig fattet det endnu, siger slagtermester Marco Laursen.

Der gik ikke længe, før han fik spørgsmålet om, hvad så det næste ryk er. For det er ligesom blevet en rigtig god vane for teamet hos Højslev Slagteren, at der skal høstes medaljer, diplomer og anden anerkendelse, når varerne skal bedømmes.

Så på vej hjem fra Herning lød det fra svend til mester: »Hvad skal vi så prøve næste gang?«.

Den beslutning er endnu ikke truffet. Foreløbig skal mandagen bruges til at hænge de to seneste og dugfriske diplomer op i butikken på Østerrisvej. Samtidig med at teamet skal forberede sig til tirsdag. En dag, hvor Marco Laursen forventer, at der godt kan blive en god efterspørgsmål på både rullepølse og grillpølser. Om forløbet på og op til FoodExpo i Herning siger slagtermesteren fra Højslev:

- Det var dejligt. Det var fedt. Det var så dejligt, at vi tog to. I efteråret blev vi udtrukket til finalen i fagkonkurrencen for slagtere, hvor man så valgte toppen, de bedste af de bedste. De går så videre til FoodExpo. Der var fem i hver kategori, og de gik videre til finalen. På FoodExpo kørte det over hele søndag med smagsprøver på de forskellige produkter, og Hr. og Fru Danmark kunne smage på produkterne og skulle så bestemme, hvilke der var bedst. Så det er forbrugerne, der har valgt.

Forløbet i Herning trak ud, så tålmodighed og spænding krydsede klinger.

- Først til allersidst søndag aften fik vi det at vide. Vi var sat bagerst i køen og begyndt at tænke over, om det nu var rigtigt, for der var jo også andre konkurrencer. Vores konkurrence var så udskudt til det sidste, fordi vi havde vundet to i træk. Feltet var hårdt i år, for det var nogle gode produkter hele vejen rundt, siger Marco Laursen.

Om betydningen for forretningen, Højslev Slagteren, og personalet siger han:

- Vi synes alle, det er fedt, at sådan en lille by kan trække sådan nogle priser hjem. Vi har megagod opbakning fra lokale borgere, og mange faste kunder har smagt vores produkter, før vi overhovedet er i konkurrence, og det sker for at se, om det overhovedet er nogle produkter, som folk kan lide. Så vi bruger vores kunder som sparringspartnere. De hjælper os, og stor cadeau til dem for at få det op at køre. Dejligt og uvurderligt, at vores kunder er med til at prøve noget nyt.

Rullepølsen fra Højslev Slagteren anno 2012 var også en succes, der røg helt til tops i Danmark ved den årlige FoodExpo. Det samme har en tidligere grillpølse prøvet.

- I år var det nye produkter, som vi udvikler, for at der skal ske noget. Grillpølsen har også vundet før, det var i 2011. I 2018 blev vores leverpostej og flæskesvær Danmarks bedste, fortæller Højslev Slagteren.

Vildtmad fra Højslev Slagteren har vundet tre år i træk - senest i 2019.

- Så kom corona, men vildtmad skal vi helst vinde igen til efteråret. Så går vi igen ind i vildt. Det gør det sjovt for os at konkurrere og lave nye produkter. Det gør det også sjovt at tage på arbejde og finde på det nye for vores kunder, siger Marco Laursen.