Løgstrups landsbypedeller har siden efteråret 2020 været stærkt medvirkende til forskønnelsen af deres by. Privatfoto

Læserbrev: Formand hylder hårdtarbejdende landsbypedeller

LØGSTRUP Løgstrup Landsbypedeller har i efteråret plantet 1000 tulipanløg, som nu spirer og pryder landsbyens gader og pladser med smukke farver.

De er kun et enkelt eksempel på det store arbejde, som de frivillige landsbypedeller udfører for Løgstrup, og deres hårde arbejde gør, at landsbyen fremstår ren og velplejet.

De arbejder tæt sammen med lokalsamfundet og borgerforeningen for at skabe et dejligt og smukt sted at bo.

De har også en vigtig social rolle i landsbyen. De kender ofte landsbyen og dens indbyggere godt, og kan derfor have en vigtig rolle som en slags »øjenåbner« for at opdage og tage hånd om småproblemer i landsbyen.

I Løgstrup er opgaverne mange, og udover at plante blomsterløg har de renoveret deres eget pedelhus, de slår græs på flere arealer, sætter påskepynt, julepynt og jullebelysning op og hjælper til med sankthans.

Borgerforeningen bakker op og søger midler hjem via fonde og puljer, så der er penge til redskaber, værktøj og projekter, som de ønsker gennemført. Nogle af ønskerne kan dog finansieres gennem puljer og fonde, og derfor har borgerne i Løgstrup bakket op om en ekstraordinær indsamling via MobilePay, hvor der på nuværende tidspunkt er indsamlet over 3000 kroner.

Landsbypedellerne plantede i efteråret 1000 tulipanløg, som nu kommer til deres ret i Løgstrup. Privatfoto