Foto: Jacob Mackenhauer

Vinkel Bioenergi Liga: Sikker Sparkær-sejr over Ørslevkloster

Fodbold, serie 3 herrer, Sparkær IF - Ørslevkloster IF 4-1 (3-0)

FODBOLD Der var ventet et åbent opgør i Vinkel Bioenergi Liga torsdag aften mellem Sparkær og Ørslevkloster, men det endte med en stensikker 4-1 sejr til hjemmeholdet.

Og det var med et hold uden topscorer Kasper Møller og de skadesramte Anders Holm og Patrick Nielsen. Men træner Per Sørensen havde blandet kortene godt, og med en disciplineret indsats blev der aldrig tvivl om resultatet.

Det var ellers gæsterne, der startede bedst og havde et par farlige opløb i de første 10 minutter, blandt andet et lob over målmand Bjarne Have, men heldigvis for Sparkær gik bolden forbi den ene stolpe.

Men så punkterede hjemmeholdet pludselig kampen med tre mål inden for 7 minutter fra det 14. til det 21. min.

Først sendte Oliver Andersen et frispark fra venstre side ind foran mål, hvor Kasper Henriksen var sidste mand på bolden og fik scoret sit første mål i Sparkær-trøjen.

Det blev 2-0 ved Frederik Andersen, der scorede på en ripost tæt under mål efter et indlæg fra højre.

Endelig scorede 16-årige Noah Hvass Gjørup et flot mål til 3-0, da han satte en forsvarer i højre side og skød resolut fra kanten af feltet.

Det tog i den grad humøret fra ØK-spillerne, der ikke havde et modsvar. De prøvede mest med lange bolde, men her var målmand Bjarne Have vågen og gik godt ud af målet. Mere blev det ikke til inden pausen, men Sparkær havde helt styr på kampen.

2. halvleg blev mere en åben slagudveksling med få chancer, men en del nærkampe, hvor dommer John Pedersen undlod at gå til lommen efter et gult kort.

Der var da heller ikke tale om, at spillerne gik over stregen, og han havde fint styr på kampen. ØK levede stadig på lange bolde frem til blandt andet hurtige Simon Rasmussen, og i en enkelt situation midt i halvlegen var han tæt på at reducere, men Have kom godt ned og fik blokeret skuddet.

Med knap 5 min. igen øgede Noah Hvass Gjørup til 4-0 efter en super aflevering af Daniel Brøns, og så gjorde det mindre, at Henrik Pedersen pyntede på resultatet med et flot hovedstød i de døende minutter.

Sejren kom aldrig i fare og set over hele kampen kan der ikke indvendes noget mod det. Det måtte både træner Erik Nygaard og de mange medrejsende ØK-tilhængere konstatere.

Sparkær-træner Per Sørensens rokeringer faldt rigtig godt ud. Martin Jespersen afløste Patrick Nielsen på højre back og løste den opgave perfekt, og Mads Daa Vistisen var stærkt spillende i midterforsvaret, hvor han sammen med Mikkel Mackenhauer – der drønede hjem fra arbejde på Sjælland og lige nåede frem inden kampstart – stort set lukkede af for ØK-spillerne.

Og unge Noah Hvass Gjørup blev med to flotte mål kampens spiller, tæt fulgt af Mads Daa Vistisen, men generelt var der den rigtige indstilling og gejst hele vejen rundt på Sparkær-holdet.