Flemming Møller (tv) og Mikael Arentz har kendt hinanden siden teenage-årene og stiftede i 2008 sammen Fly Byg, der startede med ren staldbyg, men nu næsten udelukkende gør i støbning af fundamenter til række- og parcelhuse. Foto: Henrik Bagge

Fly Byg er landet et godt sted

Med hvert sit lille sjak at se til, har de to indehavere af lokalt byggefirma fundamentet i orden

VESTFJENDS Det er en værre klammert af en torsdag, da avisen har aftalt at mødes med de to indehavere af Fly Byg, hvor de går på Vibækvej i Tapdrup og støber fundamenter til 26 rækkehuse.

Det er derfor ikke svært at lokke Flemming Møller og Mikael Arentz med ind i skurvognen til en snak om, hvorfor de er så tilfredse med, hvor deres fælles firma er lige nu.

Firmaet, der udelukkende gør i støbearbejde, beskæftiger p.t. syv-otte mand inklusiv de to herrer selv, og det er den helt perfekte størrelse, synes de selv.

- Det sidste par år har vi faktisk ikke haft nogen sendt hjem, så det passer godt, når vi er på sådan nogle projekter, som det her, siger Flemming Møller.

Kun til sokkelkant

Projektet på Vibækvej, hvor Flemming Møller går med sit eget sjak, ligner de fleste andre projekter, Fly Byg involverer sig i. Det gælder også det projekt, som Mikael Arentz har gået på med sit sjak gennem 10 måneder.

Den plads ligger i Møgelparken ved Bilka i Viborg, hvor Fly Byg er i gang med fundament-arbejdet til 78 rækkehuse. Og derefter er det videre til næste projekt. Der er nemlig ingen mursten involveret i Fly Byg.

- Op til sokkelkant, det er det, vi gør, siger Mikael Arentz.

Det har firmaet så til gengæld også gjort rigtig meget af, for projekter med rækkehuse i større mængder er meget der, Fly Byg nu er landet i firmaets 11 år lange liv.

- Man bestiller et helt træk blokke, et helt træk isolering eller et helt træk jern ad gangen, og det gør bare det hele meget nemmere, siger Mikael Arentz.

Reddet af godt netværk

Projektet på Vibækvej i Tapdrup, som Flemming Møller er startet på for tre uger siden, bliver færdig inden sommerferien, men inden da skal Fly Byg også lige nå at lave en biograf med fem sale i Holstebro.

Den ordre er kommet i land gennem byggefirmaet Knudsgaard i Højslev, som indimellem har været lidt af en livline for Fly Byg, der blev til i 2008, og udelukkende gjorde i staldbyg. Men i løbet af et halvt år kom finanskrisen, og Fly Byg var nødt til at sadle om.

Herefter begyndte Fly Byg at få ordrer gennem Knudsgaard, og gennem det arbejde kom firmaet også i kontakt med Mandrup i Viborg, der gør i både arkitekt- og ingeniørrådgivning, og som siden har fået Fly Byg med på mange byggerier.

- Så det var faktisk et godt netværk, der hjalp os gennem krisen. Det kan man godt sige, siger Flemming Møller.

Og Knudsgaard er der stadig kontakt til.

- Han ringer en gang imellem og spørger, om vi har tid, griner Mikael Arentz.

I gang på hjemmebanen

Tid har de nu ikke altid, og de må sige nej tak til en del tilbud. De vil nemlig ikke igen ud i at have 13-14 mand ansat, som de på et tidspunkt havde, da de også havde murere ind over.

- Vi er ikke større, og vi vil ikke være større. Vi vil have det sådan, at Flemming har et sjak, og jeg har et sjak, for vi kan begge godt lide at være ude. Og det er bare meget nemmere at overskue, så det er den måde, vi synes, det kører bedst på, siger Mikael Arentz.

Mandag gik Fly Byg i gang på hjemmebanen med renovering af vandværket i Fly, hvor Flemming Møller dog allerede har været med til at tyvstarte projektet, der nu har fået koblet et andet vandrensningsanlæg op, som kører på vandværkets nye boring.

Lige efter jul var det Flemming, der gravede nye ledninger og rør ned, og det arbejde skal der nu følges op på i den nærmeste fremtid.

Læs mere om renoveringen af Fly Vandværk <a href="https://fjendsfolkeblad.dk/artikel/5297/lokalt-vandv-aelig-rk-renoveres-for-1-5-mio-kroner">her</a>