Dorte Møller Neumann er administrativ medarbejder i Stoholm Fritids- og Kulturcenter, hvor hun deler kontor med centerleder Claus Navntoft-Pedersen. Den 4. februar skulle der gerne blive liv og glade dage, når et stort loppemarked på Dorte Møller Neumanns initiativ afholdes i hallen, mens Claus Navntoft-Pedersen holder kantinen åben. Foto: Henrik Bagge

Nyt initiativ i Stoholm: Dorte vil fylde hallen med lopper

Den 4. februar kan du gå på jagt efter det, du mangler, eller komme af med det, du har i overskud

STOHOLM Bestyrelsen har efterspurgt ideer til nye initiativer i Stoholm Fritids- og Kulturcenter, og nu har Dorte Møller Neumann fået en, hun tror på.

Den administrative medarbejder hos centerleder Claus Navntoft-Pedersen vil lave et loppemarked for erhvervsdrivende, almindelige fjandboer og andet godtfolk fra nær og fjern, der føler sig hjemme i den summende stemning på et godt, gammeldags kræmmermarked.

Det løber af stabelen lørdag den 4. februar klokken 10-15 og skal i første omgang foregå i centrets ene hal, men det kan i princippet udvides til begge haller, hvis interessen er stor nok.

Under alle omstændigheder håber Dorte Møller Neumann på, at mange har lyst til at deltage med en stand, og for at gøre det så gæstfrit som muligt, er regelsættet skåret ind til næsten ingenting.

For 250 kroner inklusiv en frokostsandwich får standholderen i udgangspunktet et to meter langt bord, som man så kan stille for eksempel et tøjstativ foran, hvis det er det, man kommer med.

- Og har man behov for mere, kan man bare kontakte mig, så finder vi ud af det, siger Dorte Møller Neumann.

Hun gør i øvrigt opmærksom på, at man selvfølgelig er velkommen til at dele en stand, hvis man ikke synes, at man selv har varer nok på »lager« til at gå all in som selvstændig.

Dorte Møller Neumann forestiller sig nemlig i høj grad, at loppemarkedet vil blive befolket af private, der ser deres snit til at få tømt carporten, kælderen eller loftskammeret for alle de gode sager, de selv eller børnene ikke længere har det samme tilhørsforhold til, som de havde engang.

Præcis sådan er det også gået til, at hendes egen datter får en stand på loppemarkedet, men også en del små erhvervs- og hobbyvirksomheder har booket en plads.

For eksempel har Pernille fra det nystartede Beauty and Wellness by Ravn på Fyrrevænget i Stoholm meldt sin ankomst, ligesom det også er tilfældet for en helt ny webshop genbrugsbarn.dk fra Vridsted, hvor Ann ikke sælger brugte børn, men brugt børnetøj.

- Så det er ret blandet, siger Dorte Møller Neumann og understreger, at alle typer varer er velkomne, også fødevarer som honning eller spegepølser, ligesom konsulenter for eksempelvis Tupperware eller Aloe Vera er det.

- Vi vil gerne have så mange som muligt og så meget forskelligt som muligt med til det, så det er bare om at få tømt loftet eller butikken, siger Dorte Møller Neumann.