Det var Kongenshus Kros forpagter, Marianne Bruunhøj Frøik Laursen, og frivillig konsulent ved Kalk Kaminoen, Mogens Knudsen, der havde inviteret aktørerne til en snak om samarbejde. Foto: Knud Gaarn-Larsen

På sporet af nyt samarbejde: Kalk Kaminoens interessenter mødtes på Kongenshus Kro

En snes interessenter var for nylig samlet på Kongenshus Kro

VANDRING En række turistattraktioner, overnatnings- og spisesteder havde forleden sat hinanden stævne på Kongenshus Kro, oplyser Kalk Kaminoens Venner i en pressemeddelelse.

Fælles for dem alle er, at de befinder sig langs den 30 km lange Kalk Kamino mellem Stoholm og Skelhøje.

Det var kroens forpagter, Marianne Bruunhøj Frøik Laursen, samt frivillig konsulent ved Kalk Kaminoen, Mogens Knudsen, der i fællesskab havde inviteret aktørerne til en snak om, hvordan man kan samarbejde, udvikle og dermed også forbedre de tilbud, som vandrerne på ruten kan nyde godt af.

Langt de fleste havde takket ja til invitationen og på deltagerlisten var Daugbjerg og Mønsted Kalkgruber, Daugbjerg Minilandsby og café, Stoholm Vandrehjem, Grønhøj Kro og Museer, Mønsted Kro, Skelhøje Købmandsgård, Kongenshus Mindepark og Kro samt Dansk Vandrelaug og bestyrelsen for foreningen Kalk Kaminoens Venner.

På turoperatør-siden var Vagabond Tours indbudt til at fortælle om virksomhedens arbejde med vandreferier og om forudsætninger for et eventuelt samarbejde omkring pakketilbud på Kalk Kaminoen.

Stiforløbet, der blev officielt indviet i juni 2021, er efterfølgende certificeret som en kvalitets- og kultursti af Dansk Vandrelaug.

På mødet viste det sig da også, at flere af aktørerne allerede i den første sæson har haft en betydeligt større turiststrøm i form af mange vandrere.

Der blev udvekslet ideer til forbedringer og drøftet muligheder for mere organiseret netværkssamarbejde mellem nogle af aktørerne.

Et par virksomheder har også tanker om at udbygge med flere overnatninger, mens andre foreslog temabaserede vandreture, pakketilbud, guidede ture og events ude på ruten.

I kølvandet på etableringen af Kalk Kaminoen er lokalområder i henholdsvis Sdr. Resen og Mønsted-Daugbjerg netop gået i gang med at etablere selvstændige stiforløb men med forbindelse til Kalk Kaminoen og dermed også mulighed for at lave sløjfeture.

Efter et vellykket møde var deltagerne enige om at arbejde videre på nogle af ideerne, før alle mødes igen til juni.

En snes interessenter omkring Kalk Kaminoen var for nylig samlet ved Kongenshus Kro. Foto: Knud Gaarn-Larsen