Man skal omkring ringvejs-udfletningen i udkanten af Viborg for at fange hovedvej 13 mod Aalborg, hvis man til Nordjylland fra Skiveegnen, mens Virksunddæmningen er spærret. Kort: Viborg Kommune

Omkørsel: Klapbro får den store tur

Man skal regne med længere køretid til Nordjylland, mens der er vejarbejde ved Virksund-dæmningen

VEJARBEJDE Det har allerede været en ordentlig omkørsel, bilister fra Skiveegnen har skullet ud på den seneste tid, hvis de gerne ville sætte kurs mod Nordjylland i tidsrummet klokken 20-05.

Da har vejen ved Virksund nemlig været spærret for biler og lastbiler på grund af vejarbejde på dæmningen, og den dårlige nyhed er, at det bliver værre endnu.

I perioden fra 10. marts til og med 24. marts vil Virksunddæmningen nemlig være totalspærret for al trafik hele døgnet.

Vejarbejdet slutter først helt den 24. april, men når de to ugers totalspærring er overstået, skulle det kun blive til mindre gener for trafikken.

Bilister, som skal fra Skiveegnen til Nordjylland - eller den anden vej - må altså belave sig på en omvej over Viborg, mens broen er spærret.

I forbindelse med arbejdet skal sluseportene på land, så de kan få en ny overfladebehandling. Klapbroen skal have ny vejbelægning på oversiden og behandles på undersiden.

Vejarbejdet kaster også en væsentlig forbedring for cyklisternes sikkerhed af sig. Det nuværende fortov bliver til en kombineret cykel- og gangsti, så cyklister ikke længere skal dele kørebanen med biler og lastbiler. Viborg Kommune satte penge af til stien sidste år.