Kris Olesen blev kåret til man of the match af holdkammeraterne efter otte pletskud. Arkivfoto: Steen Don

Håndbold: Stoholm slog et søm i bundholds kiste

Det var med blandede følelser, at træneren kunne notere sig endnu en sejr

HÅNDBOLD I forrige runde leverede Stoholm IF en fornem pointdeling mod topholdet fra Vendssyssel. Søndag blev det resultat fulgt op af en sejr ude mod Aars på 27-25.

Stoholm ligger solidt i subtoppen i rækken, hvor de hverken kan nå at rykke op eller er i fare for at rykke ud. Aars kæmper omvendt for livet i 2. division, og ifølge Stoholm-træner Allan Kjær kunne man godt se i opgøret, at det ene hold havde mere at spille for end det andet.

- Det synes jeg faktisk godt, at man kunne. Især i første halvleg. Aars kom med en god power, og de vandt de første 35 minutter på den energi, de puttede ind i det. Vi var i samme scenarie i sidste uge, hvor Vendsyssel havde noget på spil, og det formåede vi at stå imod. Det gjorde vi ikke rigtigt i dag. Det var ikke kønt og ikke pænt, og vi var ikke 100 procent til stede. Så første halvleg ryger hurtigt i glemmebogen både offensivt og defensivt, siger Allan Kjær.

Efter pausen leverede gæsterne dog en fornuftig periode, som viste sig at være nok til at kunne hive de to point i hus.

- Mit bud er, at vi spiller 12-14 gode minutter i den her kamp, og det er så nok til at vinde med to mål i Aars, lyder det fra træneren.

Sejren kom dog med ærgerlig bismag. Aars er nemlig i overhængende fare for at rykke direkte ud af rækken, og det er et resultat af, at Tvis efter nytår har polstret deres hold med spillere fra ligamandskabet i TTH for at sikre overlevelse i rækken.

- Jeg står med følelsen af at have ondt af Aars. Den måde Tvis hiver spillere ned fra deres førstehold på, det synes jeg er ondt, og det er grimt - det skal jeg ærligt indrømme. Det kan smadre sådan en klub som Aars, at en storklub som Tvis gør den slags på deres andethold. Det kan slå Aars langt tilbage, siger Allan Kjær.

Derfor var det faktisk en sjælden dag på kontoret, hvor det ikke havde gjort ham det store, hvis Stoholm havde tabt til Aars.

- Det kan man egentlig sige. Jeg gad godt, at man kunne kigge på en eller anden form, så det ikke kunne lade sig gøre, at Tvis hiver Sander Heieren ned, som er fjerdemålmand på det norske landshold. For det holder sgu ikke. Så havde vi tabt i dag, havde det været godt for Aars, og det havde måske været retfærdigt på en eller anden måde, når man kigger over hele sæsonen. Men man kan nu engang ikke sætte sit hold på banen for at tabe en kamp, lyder det fra Allan Kjær.

Han fremhævede i sejren Kris Olesen og Jeppe Bangshøi, som begge scorede otte gange, ligesom der også var roser til Henrik Pinholt.

Næste kamp er fredag den 17. marts hjemme mod Hjallerup.