Sådan husker vi Bente Jensen og Lars Højrup fra dengang de sammen drev tøjbutik på torvet i Stoholm med tøj til henholdsvis hende og ham. Søndag den 26. marts bliver den dynamiske duo atter samlet for en stund, når Butik Bente som altid leverer dametøjet til messens modeshow, mens Lars Højrup hjælper sin tidligere kollega Jens Tang, der med Tøjeksperten Vinderup leverer showets herreekvipering. Arkivfoto: Henrik Bagge

FORÅRSMESSE: Dynamisk duo mødes igen til modeshow

Den lokale tøjhandels svar på Bonnie & Clyde genforenes i dagens anledning

FORÅRSMESSE Legendarisk som par nummer 7 er de næsten, den duo som til Forårsmessens modeshow igen danner par for en stund.

Bente Jensen og Lars Højrup drev gennem mange år på det nærmeste tøjbutik sammen på torvet i Stoholm, hun i den ene ende af butikken med Butik Bente og dametøj, han i den anden ende med Tøjeksperten og herreekvipering.

Det samarbejde hørte op, da Lars Højrup med udgangen af 2020 drejede nøglen om for at gå på pension.

Rutinen med at skubbe klude over disken har han dog aldrig helt sluppet, da han i perioder med spidsbelastning hjælper til hos Jens Tang og Tøjeksperten i Vinderup, og det er i regi heraf, at man til Forårsmessen igen kan opleve Lars Højrup i vante omgivelser.

Tøjeksperten Tang har nemlig ligesom sidste år meldt sin ankomst til dette års forårsmesse og vil igen medvirke til, at dens modeshow bliver med tøj til både ham og hende. Og ikke nok med det: Lars Højrup har endda lokket selve Jens Tang himself til at tage en tur på scenen.

Og når så også optiker Per Juel er klar med en brille til modellerne, og frisørerne Janne Klausen fra Hair4you og Charlotte Ryan Larsen fra Harmonii Hair sørger for at sætte håret, så de kan være bekendt at indtage catwalken, er der lagt op til det sædvanlige, travle leben omkring modeshowet, der i virkeligheden afvikles ad to omgange med start klokken 11 og 13.

Ifølge Bente Jensen er der dømt »pang« på forårskollektionens farvepalet i både modeshow og Butik Bentes stand på messen, hvor man kan finde noget, men ikke alt.

- Det er jo ikke meningen, at man skal have hele sin butik med derhen, for der er grænser for, hvad man kan tilbyde uden prøverum. Men jeg tager nogle sneakers og bluser med og så lidt fra småtingsafdelingen som smykker, tørklæder, strømper og trusser, siger Bente Jensen.

»Pang« er ikke ligefrem nøgleordet på herresiden, hvor Tøjeksperten Tang kommer til at lægge en mere diskret linje end på spindesiden.

- Herremoden er lidt mere konservativ, selv om den da er med mønstre på skjorterne. Men den er lidt mere dæmpet, det må vi bare sige. Der kan vi simpelthen ikke følge med damerne, griner Jesper Lund, der driver Tøjeksperten Tang og Sportigan i Vinderup sammen med Jens Tang.

Det er ellers ikke, fordi de ikke har givet farverne en chance i Vinderup. Det er bare, som om en spraglet eller selvlysende skjorte pænt får lov at blive hængende i butikken, når de har prøvet at tage den ind.

- Men vi skifter lidt groft sagt ud i butikken to gange om året, hvor det fra august hedder efterår og fra februar hedder forår, og det præger da både form og farver. For eksempel er vi jo nu klar med korte ærmer på skjorterne, hvilket man også vil kunne se på forårsmessen, sige Jesper Lund.

Og så varsler han, at mændene igen skal til at bruge hør i både skjorter og bukser.

- Så tænker nogen sikkert, at det jo krøller helt vildt, og det gør det også. Til gengæld er det meget komfortabelt at have på, og så må der blive lidt ekstra travlhed ved strygebrættet, griner Jesper Lund.

Hos Harmonii Hair tænker man i øvrigt nyt ved at tilbyde et flettekursus for fædre, som man kan melde sig til på messen. Det afvikles i april, og på messen kan man blive klogere på nogle af de frisurer, der vil indgå i kurset.

Frisør Janne Klausen er sammen med sin kollega, Charlotte Ryan Larsen, igen klar til at peppe frisuren lidt op hos de modeller, der skal medvirke i forårsmessens modeshow. De to frisører fra henholdsvis Hair4you og Harmonii Hair i Stoholm har dog også individuelle stande på messen. Arkivfoto