Martin Vilstrup er ved at finde melodien sammen med de øvrige bagspillere hos Stoholm, men mod Nørre Djurs rakte det lige nøjagtig ikke. Arkivfoto: Steen Don

Stoholm snublede for første gang i år

Æ Fans fik spænding for alle pengene, da Stoholms håndboldherrer i 2. division fredag tabte for første gang i sæsonen

STOHOLM Af Henrik Bagge

Hvorfor blev der brændt så meget i de afgørende øjeblikke? Hvorfor blev alle overtalssituationer tabt? Og hvorfor var dommerne så gavmilde med straffekast til de andre, når man ikke selv kunne få et eneste for fuldstændig identiske forseelser?

Der var nok at ærgre sig over, da Stoholm fredag aften for første gang i sæsonen tabte point med et smalt nederlag på 25-26 til Nørre Djurs i herrernes 2. division i håndbold efter 10-14 ved pausen.

Hidtil havde Stoholm gjort rent bord med syv sejre af syv mulige, men man havde også inden kampen mod Nørre Djurs, som man har lært at kende godt gennem flere sæsoner, erkendt, at fredagens modstander ville være et niveau op i både speed og fysik i forhold til de første hold, fjandboerne har mødt.

Four horse race

Det var derfor ikke overraskende, at det blev tæt mod et af de andre tre hold, der reelt kæmper om oprykning til 1. division.

Det kunne bare have set så godt ud med en sejr mod netop Nørre Djurs, der allerede har mødt de to andre gode hold, Hjallerup og Mors/Thy, og tabt til dem begge.

Stoholm kunne derfor med en sejr have koblet Nørre Djurs af det hidsige væddeløb, man kan øjne konturerne af, når holdene til foråret går ind i opløbssvinget til oprykningen.

I stedet er det, der kunne have været et anliggende mellem tre hold, nu igen et four horse race.

Comeback fes ud igen

På positivsiden er det selvfølgelig noget, der borger for spænding, og spænding fik Æ Fans da i hvert fald for første gang i sæsonen masser af fredag.

Egentlig ikke i den absolutte afslutning, for det var Nørre Djurs, der havde bolden i de sidste sekunder.

Men nærmere i løbet af 2. halvleg, hvor Stoholm fik børstet en rystende svag 1. halvleg af sig og kæmpet sig så meget tilbage fra fem nede, at man faktisk midt i 2. halvleg for, skulle det vise sig, sidste gang i kampen kom foran ved 21-20.

Det var en kamp nærmest helt strippet for hurtige opløb, og uden kontraen kom Stoholms fløje ikke til at spille nogen rolle i kampen.

I stedet var det bagkæden bestående af Mikkel Grønbech på venstre back, Martin Vilstrup i midten og på skift Kris Olesen og Tobias Layland på højre, der, når det gik bedst, krydsede hinanden op, som havde de aldrig bestilt andet.

Men de perioder var bekymrende korte, og hver gang, kampen stod og vippede, fandt Stoholm en af de helt fesne afslutninger frem.

Fisker ude med snøren

Nørre Djurs har også en stærk målmand i Kevin Fisker, og han fik især krogen i Grønbech og Olesen, da kampen skulle afgøres, og flere forsøg blev decideret grebet ud, da sejren skulle hales i land.

Også Stoholms tre overtalsperioder blev på mærkværdig vis alle formøblet, og så var dommerne måske også en anelse tilbøjelige til mere at se de vævre typer fra Kattegat som ofre, end de noget tungere Stoholm-spillere, når der blev gået på kant.

Fem straffekast til Nørre Djurs og nul til Stoholm var ikke retvisende for en kamp, hvor der blev givet og taget af et godt hjerte i begge ender.

Der var i øvrigt gensyn med den tidligere højre fløj for Stoholm, Martin Frandsen, der nu om dage tørner ud for Nørre Djurs.

Og han var indiskret nok til at sige tak for sidst med fem søm i Stoholms kiste.