Foto: Jacob Mackenhauer

Fodbold: Arbejdssejr til Sparkær i Borup

Fodbold, serie 3 herrer, Borup - Sparkær IF 2-3 (1-2)

FODBOLD Borup var uhyre tæt på for tredje gang at hente et point med en udligning i tillægstiden fredag aften, men et par mirakuløse redninger af Anders Holm i Sparkær-målet sikrede gæsterne en 3-2 sejr.

Sparkær kom bedst fra start. I det 9. minut ramte Kasper Møller stolpen, og i det 12. minut skød han så hårdt fra højre side, at Tobias “Bøf” Sloth i Borup-målet ikke kunne holde bolden, der endte hos Oliver Andersen og derfra i mål til 0-1.

Herefter var det Borup, der overtog initiativet, og Sparkær var sjældne gæster ved hjemmeholdets mål.

I den modsatte ende havde Anders Holm et par gode indgreb, der holdt hjemmeholdet fra scoring indtil det 42. minut, hvor Patrick Thorsager på en lang bold løb fra Sparkær-forsvaret og scorede sikkert.

Det lignede en halvlegsstilling, men en lang bold fra Mikkel Mackenhauer sendte Kasper Møller afsted mod mål, og han lobbede bolden over Tobias Sloth i Borup-målet til 1-2. Ikke efter spilfordeling, men Sparkær var meget skarpe på chancerne.

Det var de også i det første minut af 2. halvleg, da Oliver Andersen tæmmede en lang fremlægning i venstre side. Han så op og spillede bolde på tværs til Kasper Møller, der scorede sikkert fra kanten af feltet. Få minutter senere burde Borup have reduceret efter et hjørnespark, men indlægget blev headet over mål fra tæt hold.

Sparkær kom meget bedre med spillemæssig i 2. halvleg, og havde gode kombinationer, og det så ud til at Borup-spillerne mistede pusten lidt. Men så røg Sparkær ind i et gult kort til Mikkel Mackenhauer i det. 66. minut, og derfra var Borup toneangivende, og fik nogle muligheder, men det var først til sidst, at det blev et alvorligt pres mod Sparkær-målet og en reducering ved Peter Lund på en tilfældig chance i feltet i det 86. minut. Det skal dog siges, at Sparkær forinden havde haft et par friløbere, der kunne have lukket kampen.

Til allersidst var det ren skydetelt, og i de døende sekunder var Anders Holm i målet manden, der sikrede Sparkær de 3 point med en dobbeltredning på skud fra nært hold.

Det endte med et gult kort til Daniel Brøns i det 92. minut fra dommer Kasper Byskov, der ikke blot havde gule kort i lommen, men i flere situationer også gule briller på. Han var ikke konsekvent med uddeling af de gule kort, der kun ramte Sparkær denne aften.

Sparkær-træner Poul Vistisen var godt tilfreds efter kampen.

- Det var en fin og intens serie 3 kamp mellem to ligeværdige hold. Borup var bedst før pausen, men vi var effektive på vores chancer. Jeg synes, vi kommer godt ud til anden halvleg, hvor vi spiller en god kamp og skaber de chancer, der skal til. Vi bliver trykket til sidst, men viser her, at vi også kunne klare det. Og så står Anders Holm en flot kamp i målet – imponerende af en markspiller, der tager tjansen, når han bliver bedt om det, lød det rosende fra Vistisen.