Privatfoto

Løgstrup: Festlig Dagplejens Dag

Byens syv dagplejere tog de små med på spejderlejr med kunst på programmet

LØGSTRUP Spejderhytten på Romlundvej i Løgstrup finder bred anvendelse, og onsdag lagde den lokaler og arealer til Dagplejens Dag.

En gruppe på syv dagplejere havde valgt at samles der til hovedsageligt udendørs aktiviteter, og vejrguderne kvitterede med solskin.

Temaet for dagen var nemlig »kunst«, og de små, som er i alderen otte måneder til tre år, gik til opgaven med stor ildhu, da opgaven lød på at male med naturens materialer.

På den måde kom både genbrugstræ, mælkebøtter, pinde, fjer, grankogler og græs i spil på de fineste motiver.

- Fem af os arbejder til daglig som grønne spirer, så vi er i forvejen meget ude og har fokus på naturen. Så vi havde en rigtig god dag med perfekt vejr til, siger Gitte Steenberg.

Hun er en af de få tilbageværende dagplejere i Løgstrup, der alle i udgangspunktet har fire børn med plads til en ekstra strejfer, så dagplejerne kan dække hinanden ind, hvis en af dem skal noget.

Gitte Steenberg roser forældrene for et godt samarbejde på dagen, der betød, at børnene var klædt på til lejligheden, så et strejf maling på tøjet hverken gjorde fra eller til.

Og så mødte de alle op til den efterfølgende fernisering, som der var sat en time af til. Den rakte dog slet ikke, for snakken gik så godt, at mange blev hængende længere.

I det hele taget er kontakten til forældrene nær og god, og Gitte Steenberg ser for eksempel frem til snart at modtage det tredje barn fra den samme familie.

Og dem, det hele drejede sig om, havde også en fest med at slå sig løs i fremmede omgivelser og i godt selskab.

- Børnene syntes det var fantastisk, men især kagen om eftermiddagen virker til at have gjort indtryk. Jeg kunne i hvert fald høre, at mange af dem havde talt om den derhjemme om aftnenen, så det var en stor festdag for dem, griner Gitte Steenberg.

Privatfoto
Privatfoto
Privatfoto
Privatfoto
Privatfoto