- Jeg er så glad, så glad, siger Bente Antonsen Jensen, der med sin Butik Bente fra den 28. september flytter i nye lokaler med indgang ud mod torvet i Vestergade i Stoholm og dermed ekstra synlighed til følge. Foto: Henrik Bagge

Tøjbutik rykker om på den anden side: Nu kommer Bente ud i lyset

Selv om hun bare flytter butikken ind i nabohuset, gør det en verden til forskel

ERHVERV Gennem syv år har hun haft adresse i Nørregade 3 i Stoholm med en østvendt indgang, der mest suser biler forbi.

Men snart kommer Bente Antonsen Jensen ud i lyset, når hendes hjertebarn, Butik Bente, flytter i nye lokaler i Nørregade 1.

Som man kan regne ud, er der godt nok tale om bygningen lige ved siden, men alligevel gør det en verden til forskel.

Nørregade 1, der indtil februar i år rummede butikken Si-Ki Garn, har nemlig vestvendt indgang direkte ud til torvet i Vestergade, og dermed åbner der sig en helt ny handelshorisont for Bente Antonsen Jensen.

- Selv om jeg er tæt på de andre handlende, har jeg været gemt helt væk heromme på den anden side. Det har jeg blandt andet kunnet mærke under de Open by Night-arrangementer, der har været i byen, hvor der altid kommer mange mennesker. De kommer bare ikke om til mig, fordi jeg ikke er synlig i forhold til byens handelsgade. Det bliver jeg nu, og det glæder jeg mig helt vildt til, siger Bente Antonsen Jensen.

Et nemt flyttejob

Hun har sidste åbningsdag i de nuværende lokaler fredag den 22. september, og så skal hun lige bruge en lille uge på at få flyttet det hele, inden hun efter planen åbner igen torsdag den 28. september i de tilstødende lokaler, om man så må sige.

Dermed tager hun samme tur som Si-Ki Garn, der ligesom Butik Bente også havde til huse hos Lars Højrup Johansen og Tøjeksperten i Nørregade 3, inden man rykkede ind i nabobygningen i nummer 1 med front til torvet.

- Nu fik jeg den mulighed, og ellers kunne det faktisk godt være, at jeg var stoppet hen omkring juletid. For butikken har savnet synlighed, og det er faktisk kun blevet værre, efter Lars stoppede med Tøjeksperten, for der fik jeg alligevel en del kunder igennem, siger Bente Antonsen Jensen.

Ud over at dele arealerne uden en væg imellem sig, kunne Lars Højrup Johansen og Bente Antonsen Jensen nemlig også ofte nyde godt af, at manden og konen var taget ud for at handle tøj sammen.

Mens den manglende omsætning i den østvendte butik er én ting, er det kollegiale sammenhold med resten af byens handlende også noget, Bente Antonsen Jensen har savnet.

- Det har faktisk været træls, at jeg ikke rigtig har været med i fællesskabet omkring Vestergade. Det er jo sådan, det er, når man ikke bor der, men det har jeg virkelig savnet, siger Bente Antonsen Jensen.

Hun ser frem til de mange ekstra muligheder, den nye lokation kommer til at byde på.

- Nu kan jeg for eksempel få nogle gadevarer ud, og jeg får også mere plads og et helt anderledes lyst rum at indrette mig i. Alt er jo nyt derovre, mens det her er gammelt og mørkt. Så det glæder jeg mig virkelig meget til, og det kribler simpelthen i mig for at komme i gang med at indrette mig derovre, siger Bente Antonsen Jensen.