Keld Miltersen bliver ny halinspektør i Søby-Højslev Arena, mens Lotte Miltersen skal holde styr på økonomien i centret. Foto: Pauli Vendelbo

Fortsætter som »vicevært«: Keld bliver ny halinspektør og tager konen med

Efter sommerferien får Søby-Højslev Arena ny halinspektør, og han er et kendt ansigt i lokalområdet

IDRÆTSLIV Af mange i lokalområdet er han kendt som »gulvmanden« eller »gulvlæggeren«, fordi han i 10 år havde sit eget gulvfirma. Og han har endda også lagt det gulv, som han fremover skal betræde som halinspektør.

51-årige Keld Miltersen fra Nr. Søby er netop blevet udvalgt som ny frontfigur i en af kommunens største haller, Søby-Højslev Arena. Og den opgave ser han meget frem til.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang, og jeg kunne starte i morgen, hvis det ikke var fordi, at jeg havde et andet arbejde, jeg skulle afslutte på en god måde, siger Keld Miltersen.

Med sig tager Keld Miltersen sin kone, Lotte, der også er 51 år, og hun skal som et bijob overtage bogholderdelen i det efterhånden store kultur- og idrætscenter på Stoholmvej.

- Det var jo ikke stillinger, vi gik rundt og tænkte på i vores hverdag, inden de dukkede op, men da de pludselig var der, var vi ikke i tvivl om, at vi skulle søge dem som en slags pakkeløsning. Og da vi så fik at vide, at vi var blevet valgt, fik vi sommerfugle i maven. Vi er glade, lyder det fra det Lotte og Keld Miltersen.

Den nuværende halinspektør, Bjarne Linneberg, har været på posten i godt 13 år.

Og det har været 13 gode år. Ikke mindst for Søby-Højslev Arena og området. I hvert fald hvis man spørger bestyrelsesformand Søren Purup Krog.

- Det var Bjarnes egen beslutning om at stoppe her, og vi har været rigtig glade for Bjarne. Han har virkelig formået at sætte sit præg på tingene, og han har været en god mand for hele området, siger Søren Purup Krog.

Men for tre måneder siden meddelte Bjarne Linneberg, at han stopper den 1. september, når han drager videre til Sport & Event Center Jebjerg.

Efter meldingen var modtaget i bestyrelsen, gik der hurtigt en proces i gang med at finde hans afløser.

- I begyndelsen var vi lidt usikre på, om der ville komme nogle ansøgere til stillingen, for vi ved jo godt, at det at være halinspektør er en slags livsstil. Jobbet kræver meget - særligt i vinterhalvåret. Men vores usikkerhed blev hurtigt skudt ned, for vi fik 13 seriøse ansøgninger, og det var vi meget godt tilfredse med, siger Søren Purup Krog.

Ansøgningerne blev nøje vurderet og betragtet, og fire personer blev derefter kaldt til samtale. Bestyrelsesformanden lægger ikke skjul på, at det var et stærkt felt med kvalificerede ansøgere fra et stort geografisk område, der skulle vælges blandt.

- For at være ærlig så stod vi faktisk med lidt af et luksusproblem, da vi skulle vælge vores nye halinspektør. Men i sidste ende blev det altså Keld og Lotte, og vi glæder os meget over aftalen, og vi ser frem til, at de begynder her, lyder det.

Et ansigt for hele området

Da beslutningen skulle træffes, var der flere kriterier, der kunne sættes et flueben ud for ved Keld Miltersen.

Det var blandt andet, at han har skruet hænderne rigtigt på, som det hedder i håndværkersproget, når man ikke er bange for at gå til hånde.

Det var også et plus, at både Keld og Lotte er lokale og har en stor berøringsflade i lokalområdet. Og så var det heller ikke ligegyldigt, at de har deres personligheder med sig.

- Som halinspektør bliver man jo helt automatisk et ansigt for hele byen og området. Der er ikke mange, der ikke ved, hvem halinspektøren er, og vi ved, at både Keld og Lotte er meget vellidte her i Søby-Højslev-området, siger Søren Purup Krog.

Både Lotte og Keld Miltersen er kommet meget i Søby-Højslev Arena, da deres børn var mindre.

De senere år er det dog knebet lidt med at finde tiden, men parret ser nu frem til, at de igen kan få tanket op på den sociale konto.

- Vi trives rigtig godt blandt andre folk, og vi er meget sociale, og der er ingen tvivl om, at vi har savnet at komme her, siger de to.

Ikke et fravalg

De seneste godt fem år har Keld Miltersen været vicevært hos KOM Invest A/S i Skive.

Og han ser nogle ligheder mellem sit nuværende job og sit kommende job.

- Jeg har en del viden fra mit nuværende viceværts-arbejde, som jeg kan bruge her, når stedet løbende skal vedligeholdes. Man kan vel godt sige, at jeg også bliver en slags vicevært for centret her, siger Keld Miltersen.

Jobskiftet skyldes på ingen måder, at han er kørt træt i jobbet som vicevært. Men han kunne alligevel ikke sige nej, da muligheden bød sig.

- Jeg kunne mærke, at jeg gerne ville prøve nogle nye udfordringer, og det er ikke et fravalg, jeg træffer, men derimod et tilvalg, siger den kommende halinspektør.

Keld Miltersen begynder så småt i sit nye job den 7. august, hvor han i nogle uger vil blive lært op af sin forgænger.

Søby-Højslev Arena havde i løbet af 2022 hele 120.000 gæster.