Diana, Anastasiia og Naya var blandt de 20 børn, der fredag tyvstartede med at forberede 130 græskarhoveder til halloween. Foto: Henrik Bagge

Halloween i Stoholm: Børnehaverne leverer græskarhovederne

20 børn i Stoholm tyvstartede i uge 42 et stort stykke arbejde

STOHOLM Ingen Halloween-fest uden græskarhoveder, og til denne uges uhyggeligheder, der torsdag kommer til at udspille sig i Stoholm, har borgerforeningen indgået en djævelsk pagt med byens børnehuse om at levere et væld af græskarhoveder, så kulissen kan blive den helt rigtige.

I alt 130 græskar er leveret af Rema 1000 i byen, og i børnehaverne i Fyrrevænget og Rådhushaven er knivene i denne uge for alvor skærpede for at kunne levere som aftalt.

Enkelte børn kunne dog ikke vente så længe, for mens de fleste i sidste uges efterårsferie var blevet hjemme, havde omkring 20 børn fredag fundet vej til Rådhushavens Børnehave, hvor alle børnene fra de to institutioner i uge 42 var samlet.

Og mens pædagogerne godt nok havde fået opgaven med at skære toppen af græskarrene, var arbejdsiveren blandt de små stor, da det kom til at tømme de mange græskarhoveder for kød med en ske, inden drabelige mønstre skulle skæres ud med en kniv.

I den anden ende af den megen fysiske udfoldelse ventede en lille belønning, da pædagog Heidi Fauerholdt møjsommeligt havde indsamlet kerner fra det arbejdende græskarværksted for at riste dem og senere servere dem som chips.

- Lidt olie og salt og så et kvarter i ovnen, så er de klar, sagde Heidi med en hale af børn efter sig ud i køkkenet.

Det er en opgave med masser af kød på, når man bliver sat til at tømme et græskar for indmad. Foto: Henrik Bagge
Pædagog Heidi Fauerholdt fra Rådhushavens Børnehave i Stoholm har samlet kerner ind fra de udhulede græskar, så der kan hygges lidt ekstra til frokosten. Et kvarter i ovnen med lidt olie og salt, så er der lækre snacks til alle. Foto: Henrik Bagge