Billedet er fra Spejdernes Lejr 2017 i Sønderborg, da Viborg Kommune sendte denne store delegation afsted. Privatfoto

Tjikkerlikker: Spejdere tæller ned til kæmpelejr

Når flere end 30.000 spejdere snart samles på Sjælland, er en del fjandboer blandt de 500 fra Viborg Kommune

SPEJDER Birkegruppen i Stoholm og Baunehøjgruppen i Løgstrup er iblandt, når 500 spejdere fra 14 spejdergrupper i Viborg Kommune i slutningen af juli pakker rygsækken og tager på Spejdernes Lejr på Sjælland.

Lørdag den 23. juli fyldes naturområdet Hedeland Naturpark på Midtsjælland således med over 30.000 spejdere fra hele verden til den tilbagevendende kæmpebegivenhed, der er en fælles lejr for de fem spejderkorps i Danmark.

Spejderlejren bliver dermed på størrelse med en mellemstor, dansk provinsby og med en infrastruktur som vi kender den fra hverdagen med elektricitet, kloakering, veje, butikker, renovation og så videre.

Mødes på tværs af korpsene

Spejderne fra Viborg Kommune kommer fra henholdsvis KFUM/KFUK, De Grønne Pigespejdere og Det Danske Spejderkorps.

Og at spejdere på tværs af korps og byer kan mødes, er netop det magiske ved Spejdernes Lejr, ifølge Steen Bonne Rasmussen, der er en af de to kommuneansvarlige i Viborg Kommune.

- Spejdertanken er universel og lever i forskellige udgaver i de forskellige grupper fra de forskellige korps. Men grundlæggende er vi ens og der er meget mere, der samler os end adskiller os, siger Steen Bonne Rasmussen forud for turen til Sjælland, hvor Viborg-grupperne blandt andre skal dele lejrplads med udenlandske grupper fra Norge, Tyskland og Israel.