Der er altid nok at tage sig til, når Stoholm Festuge afvikles med et stort og flot program. Arkivfoto: Henrik Bagge

Stoholm Festuge: Sikken fest, der venter

Der bydes på masser af god gas i 2022-udgaven af Stoholm Festuge

FESTUGE Selv om de med flere jubilæer i byen i 2021 og en coronaaflysning i 2020 gjorde lidt ekstra ud af det sidste år, har udvalget bag Stoholm Festuge ikke skruet ret meget ned for gassen i 2022, selv om vi denne gang må undvære et festfyrværkeri.

Således er det igen et tætpakket program, der venter gæsterne i Stoholm Anlæg, når festugen, der faktisk tyvstartede med kræmmermarked, børne- og sponsorcykelløb søndag den 14. august, kulminerer i weekenden 19.-20. august med fest og gøgl for både store og små.

Allerede årle fredag bliver der liv i anlægget, når byens børnehaver indfinder sig for at pynte op til to dages fest, mens pladsen officielt åbner klokken 15 med adgang til hoppeborgene.

Samtidig indfinder politiet sig på pladsen, men ikke for at buste nogen. De vil bare vise en af deres seje politibiler frem for alle interesserede.

Spænd hjelmen

Fra klokken 17 fredag vil gode folk fra Batiste Co. Skateboard instruere i at køre på skateboard på medbragte ramper, og det vil være muligt at låne både skateboards og sikkerhedsudstyr.

Kolding-firmaet, der med Kim Batiste i spidsen har specialiseret sig i street-events, afholder samtidig en krea-workshop, hvor man kan lave sin egen nøglering.

Klokken 17.30 er der adgang til at grille medbragt mad, men allerede fra klokken 17 kan man i baren afhente sine forudbestilte tapas fra Stoholm Slagter.

Den vogn kan man nå med på til og med onsdag ved tilmelding for minimum to personer hos slagteren. Baren sælger vin til maden fra Best by Henriette.

Efter spisningen kan man tippe en musikalsk 13´er, når forskellige forretninger i Stoholm har udvalgt i alt 13 numre til afspilning.

Man skal dog ikke gætte, hvilket nummer der er tale om, men derimod hvilken forretning der har udvalgt sangen, og der vil løbende blive udtrukket vindere.

Ellers leveres fredag aftens musik i teltet af »De bedste af 3«.

Børneaktiviteter en masse

Lørdag sparkes i gang med gratis kaffe og rundstykker fra Bager Nørgaard i anlægget, inden en samling veteranbiler indtager pladsen, samtidig med at en række børneaktiviteter starter op.

Her byder både Fjends Gymnastikforening, spejderne fra Birkegruppen og FDF ind med aktiviteter, mens hoppeborge, trampoliner og klatrevæg bidrager til børnenes slaraffenland.

Og så gentages succesen med et sæbekasserally, der speakes af Stoholms egen co-driver fra rallysporten, Jeannette Kvick.

Førstepræmien er en tur i rallybilen Pusle med rallykører Jan Petersen, men der er også præmier til anden- og tredjepladsen.

Henover middag vil man opleve et par ballonklovne gå rundt på pladsen og lave ballondyr, mens man samtidig kan deltage i en workshop for sæbebobler.

Og så er der ellers dømt gadekamp for alle pengene, når man åbner for en omgang fodbold Street League ved klubhuset.

Femmandsholdene skal bestå af to voksne m/k (årgang 06 eller ældre) og tre børn (årgang 07 eller yngre) samt alle de udskiftere, man har lyst til.

Det er et mesterskab, som Snerlevej efter sigende har siddet lidt for længe på, så mon ikke kampen bliver benhård for at fravriste dem pokalen?

Arbejdet er delt godt ud

Aftenens fest med musik og dans er omtalt andetsteds, og dermed er programmet komplet efter en forberedelse, der ifølge Ida Munch Helmersson fra Stoholm Festuge igen er gået godt.

- Stemningen er altid god i festudvalget, siger hun og oplyser, at Jonas Balleby er ny siden sidst.

Ellers glæder hun sig over, hvor godt det spiller med at uddelegere arbejdet til flere aktører, så udvalget ikke selv skal have et øje og en finger på hver eneste detalje i det omfangsrige program.

- Vi har fået skabt et skelet at bygge ud fra, og så har vi heldigvis forskellige foreninger og kirken og handelsstanden til at byde ind, så der er mange, der er med til at gøre det til en god uge for byen, siger Ida Munch Helmersson.

Hun kan også fortælle, at folk har været gode til at melde sig på vagtplanen, selv om der stadig er små huller i den.

Så skulle der sidde nogen, der gerne vil hjælpe, er det ikke for sent at melde sig til på facebook eller ved at skrive til udvalget.

Der er igen mulighed for at give den maks gas i et sæbekasserally, der speakes af Stoholms egen rally-profil Jeannette Kvick. Arkivfoto: Henrik Bagge
Ballonklovne spredte fed lykke i anlægget i 2021, så de vender tilbage til Stoholm Festuge 2022. Arkivfoto: Henrik Bagge