Der var frugt og vand her i depotet til cykelruten i Dommerby under Lokaldysten. Hans Kølsen passede depotet og melder om et virkelig godt arrangement. Foto: Jens Kristensen

Se billederne: Søby-Højslev og Dommerby åbnede Lokaldysten

Sundhed og fællesskab er grundpillerne for det årligt tilbagevendende arrangement

FÆLLESKAB Dommerby, Højslev og Nr. Søby lagde flot ud, da første afdeling af Lokaldysten i Skive Kommune blev afviklet i Dommerby lørdag formiddag.

Arrangementet havde solen i ryggen. Cirka 250 børn, unge og voksne deltog i det årlige arrangement. De gik, løb eller cyklede på tre rundstrækninger i Dommerby.

Her kommer Oskar Pilgaard Jensen fra Nr. Søby ind. Thomas Hansen fra Ungdomsskolen-Skive tager imod. Thomas skulle skabe steming i målområdet i industrikvarteret i Dommerby. - Det er ikke svært en dag som i dag, sagde han. Foto: Jens Kristensen

På den 4,3 kilometer lange rundstrækning for cyklister passede tidligere vognmand Hans Kølsen depotet med frugt og vand.

- Det her er et virkelig godt initiativ. Vi er tre tæt knyttede samfund, Dommerby, Højslev og Nr. Søby. Samlet er de tre små samfund et stort lokalsamfund i Skive Kommune. Vi arbejder meget på at styrke sammenholdet mellem Dommerby, Højslev og Nr. Søby, og det forstærker et arrangement som Lokaldysten, sagde Hans Kølsen.

Her ses Lisa Vesterlund sammen med sin søn Mads bag Hans Kølsen. Lisa roste også arrange-mentet. Foto: Jens Kristensen

Lisa Vesterlund cyklede ind til depotet sammen med sin søn Mads. De havde cyklet to runder.

- Vi vil meget gerne bakke op om Lokaldysten og også det sted, vi bor, ved at deltage. Det er virkelig et godt arrangement, sagde Lisa Vesterlund, inden hun og Mads, cyklede et par rundet mere.

Der var mad og drikke til deltagerne efter gå-, løbe- og cykelture. Foto: jens Kristensen

Hvor langt, de 250 mennesker gik, løb eller cyklede tilsammen og per deltager, bliver først offentliggjort under Skiveløbet i september, når vinderen af Lokaldysterne i Skive Kommune kåres.

- Vi var meget spændte på, hvor mange der ville deltage. Der var ingen tilmelding. Vi er meget stolte af, at 250 mennesker deltog, fortæller Anne Heltzen, med i Søby-Højslev & Dommerby Borgerforenings eventgruppe, som arrangerede sammen med Skive Kommune.

Lokaldysten

Motionseventet Lokaldysten startede i Viborg Kommune i 2013 som en venskabelig konkurrence mellem to byer. Siden voksede dysten, der afvikles i et samarbejde mellem DGI, kommuner og deltagende lokalsamfund.

Flere lokale samfund i Skive Kommune deltager. Lørdag lagde Søby, Højslev og Dommerby uf. Frem til august afvikles dyster i Hem og omegn, Højslev Kirkeby, Roslev, Rødding, Ørslevkloster, Balling, Rettrup-Brøndum-Hvidbjerg og Durup.

Deltagerne skal gå, løbe eller cykle under de to timer lange arrangementer. Kilometertallet tælles sammen og deles med antallet af deltagere. Også lokalt kåres en vinder. I Skive Kommune kommer det til at ske under Skiveløbet i september.

Målet med dysten er at få flere til at dyrke motion og forstærke fællesskab i lokalsamfund.

Gruppen havde husstandsomdelt folder til alle i området. Som Hans Kølsen var inde på er målet med arrangementet forstærke sammenholdet i de tre sammenvoksede byer.

- Vi vil gerne, at mennesker, der bor i vores område, også hygger sig sammen. De kommende måneder skal Lokaldysten afvikles i andre små samfund i Skive Kommune. Selv om vi konkurrerer med dem, håber jeg, at de også de steder får samlet mange mennesker. Det er virkelig en god måde at være sammen, siger Anne Heltzen.

Lokaldysten i Søby-Højslev og Dommerby var også en lokal dyst mellem de tre sammenvoksede samfund. Foto: Jens Kristensen
John Søndergaard fra Dommerby satsede på at nå 35-40 kilomter på sin mountainbike inden middag. Han »tyvstartede«, så alle kilometerne kommer ikke til at tælle med. Foto: Jens Kristensen
Martin Dam (til højre), Højslev, sørgede for, at folk kom sikkert over vejen. -Stemningen er høj, og vejret er godt, så vi virkelig kan få lov at nyde det, sagde han. Foto: Jens Kristensen
Foto: Jens Kristensen
Foto: Jens Kristensen
Foto: Jens Kristensen