Carsten Kissmeyer. Pressefoto

Debat: Tiden er inde til økonomisk ansvarlighed

DEBAT Inflationen buldrer derudaf. Forbrugertilliden er rekordlav. Flere og flere danskere tør ikke åbne indbakken i frygt for en energiregning, som får budgettet til at vælte.

Der er sorte skyer over Danmarks økonomi, og det er blevet umådelig svært at se lyset for enden af tunnellen. Danskerne fortjener en ny regering, der vil føre en ansvarlig økonomisk politik, så der kommer ro og tryghed om danskernes økonomi.

Inflation koster 40.000 kr. årligt for en helt almindelig dansk familie. Jeg ser det som en bunden opgave, at vi holder hånden under danskernes økonomi, mens krisen kradser. I særdeleshed dem, der skal vende hver en krone for at finde pengene til at få mad på bordet, varme hjemmet op og tanke bilen.

Der er behov for et omgående skatte- og afgiftsstop, så danskerne kan være sikre på, at staten ikke gør det dyrere at være dansker. Samtidig foreslår vi i Venstre en skattelettelse på 6.000 kr. om året i familier, hvor begge forældre er i fuldtidsarbejde. Det er realistisk og ansvarligt.

For nylig indgik en bred række af Folketingets partier en aftale om vinterhjælp til de danske husholdninger og virksomheder. Jeg er glad for, at Venstre tog ansvar og gik i front og sikrede lempelser på både elafgift og eltariffer til gavn for både husholdningerne og virksomhederne. Det er ansvarlig økonomisk politik med klare Venstre-aftryk.

Men aftalen er kun et lille plaster på såret. Et sår, der havde været mindre, hvis den socialdemokratiske regering ikke havde hævet skatter og afgifter mere end 40 gange for mere end 10 mia. kr. Lige nu kunne danskerne have nydt godt af en regering, der havde polstret danskernes pengepung i stedet for at gøre danskerne fattigere.

Jeg vil kæmpe hårdt for, at Danmark får en ny regering, der bringer den økonomiske ansvarlighed i højsædet.