Elsebeth Poulsen yderst til højre er nomineret som en af Landdistrikternes Ildsjæle 2022 i Viborg Kommune for sin indsats i Vridsted, hvor hun for eksempel her i 2019 gik i spidsen for at bage trylledejsfigurer i en julekonkurrence. Den udløste 10.000 kroner fra dagligvarekæden Min Købmand, og pengene gik til en flagallé i byen. De øvrige trylledejsholdere på billedet er fra venstre købmand Lissy Pedersen, Niels Christian Nielsen, købmand Morten Pedersen og Birte Mark. arkivFoto: Henrik Bagge

Landdistrikternes Ildsjæle: Elsebeth fra Vridsted er nomineret

En kvinde fra Vridsted er i finalen om en pris for ildsjæle i Viborg Kommune, efter at være blevet indstillet af sine medborgere

ILDSJÆL I Viborg Kommune har de en pris, der hylder Landdistrikternes Ildsjæle, og nu er kandidaterne til prisen i 2022 fundet.

Blandt de tre finalister, som står tilbage fra en bruttotrup på 20 kandidater, er Elsebeth Fruerlund Poulsen fra Vridsted.

Hun er engageret i et hav af aktiviteter på tværs af foreninger i Vridsted og optræder blandt andet som trivselspilot, som kioskpasser i idrætsforeningen, i Vestfjends Aktivitetsklub og den årlige byfest.

I nogle aktiviteter er hun selv meget synlig og fungerer som frontperson, andre gange løser hun mere praktiske opgaver, der sikrer, at et arrangement kan gennemføres.

Bagte til den store guldmedalje

I 2019 var Vridsted i gang med at rejse penge til en ny flagallé, da dagligvarekæden Min Købmand udskrev en julekonkurrence om at producere så meget trylledejsjulepynt på en måned som muligt.

Og da julen stod for døren, hang der i butikken hos købmand Lissy Pedersen intet mindre end 5710 trylledejsfigurer i alverdens frugtfarver, hvilket rakte til en plads blandt de fire bedste i konkurrencen og en præmiecheck på 10.000 kroner.

Og meget typisk for sit omfattende virke i byen, stod der Elsebeth Fruerlund Poulsen som afsender på langt over halvdelen af figurerne, efter hun både havde gået derhjemme og svunget kagerullen, mens hun trykkede hjerter og stjerner ud med små forme i trylledejen, og samtidig havde arrangeret fælles weekendbagning nede i idrætsforeningens klubhus.

Stort frivilligt engagement

Med sloganet »Landdistrikternes Ildsjæle sætter fut i lokalområderne« kaster Landdistriktsudvalget og Viborg Landsbysammenslutning med prisen lys over de mange ildsjæle i Viborg Kommunes landdistrikter, som hver dag gør en stor forskel for deres lokalområde og dets borgere, som også er dem, der har indstillet kandidaterne.

- Det er glædeligt, at der er så stort et frivilligt engagement og så mange forskellige måder, man kan være med til at gøre en forskel på i sit lokalområde og for de mennesker, der bor der, siger formand for Landdistriktsudvalget Kim Dongsgaard (V) i forbindelse med nomineringerne.

Vinderen findes den 5. april

De øvrige finalister ud over Elsebeth Fruerlund Poulsen i kampen om at vinde prisen Landdistrikternes Ildsjæle 2022 i Viborg Kommune er Sanne Hylleberg, Finderup, og Ole S. Nielsen, Tapdrup.

De tre finalister præsenteres i den kommende tid på Viborg Kommunes facebook og i Radio Viborgs morgenprogram, inden vinderen kåres den 5. april på årets landdistriktskonference på Energimuseet i Tange.

Vinderen modtager en pengepræmie på 5000 kroner, og alle kandidaterne modtager kunsthåndværk fra en kunstner i Viborg Kommune.