Dorthe Nørhave Johansen og Sønderup Landkøkken har overtaget alle pensionistkunder fra Bentas Cafeteria. Privatfoto

Holder af den varme mad: Dorthe har overtaget Bentas pensionistkunder

Sønderup Landkøkken beskæftiger omkring 100 medarbejdere

MAD Fra den 1. juli var det slut med Bentas Cafeteria i Nr. Søby. Det meldte indehaver Jytte Breum ud for et stykke tid siden.

Men samtidig er de 100 kunder af pensionistmad, som Bentas Cafeteria gennem mange år har leveret mad til, overdraget til Sønderup Landkøkken og Dorthe Nørhave Johansen.

- Da Jytte meldte ud, at hun stoppede, lavede vi en aftale om, at vi gerne ville overtage hendes kunder inden den 1. juli. Så vi har faktisk leveret mad til de 100 pensionister på Skiveegnen og i Fjends i næsten en måned nu, så vi er i fuld sving, siger Dorthe Nørhave Johansen.

Hun fortæller, at det var Jytte Breum, der tog kontakt til hende, da beslutningen om at lukke Benta’s Cafeteria var truffet.

Og Dorthe Nørhave Johansen var ikke lang tid om at sige ja til opgaven.

- Vi holder meget af at lave varmholdig pensionistmad, og det lå lige for, at vi også skulle køre i Skive, når vi i forvejen kører i mange af Skives nabokommuner, siger Dorthe Nørhave Johansen.

Lige under 100 personer er ansat i Sønderup Landkøkken, der blev etableret i 2004. 42 biler kører rundt med mad hver dag i otte forskellige kommuner.

- Vi leverer mad fra Skagen til Silkeborg, og nu er vi altså også i Skive Kommune, siger 52-årige Dorthe Nørhave Johansen.

Hun driver Sønderup Landkøkken i samarbejde med sin mand, Gert. Hun står for maddelen, mens Gert står for al logistik og transport.

Men selv om det er blevet et stort madfirma, så husker Dorthe Nørhave Johansen på, at der skal tænkes på hver enkelt kunde.

- Vi er ikke større, end at vi kender alle vores kunder, og vi ved, hvad de skal have, og hvordan de vil have maden. Vi går meget op i, at servicen er i orden, og derfor er der også faste chauffører i bilerne. Det betyder, at kunderne møder de samme faste folk, når de får leveret maden. Det giver en stor grad af tryghed og tilfredshed, siger Dorthe Nørhave Johansen.