»Er I der,« råber DJ´en, og det har de i høj grad været gennem nu 19 sæsoner af børnedisko i Stoholm Kirkecenter. KFUM og KFUK i Stoholm har gennem årene haft intet mindre end 6000 børn gennem tælleapparaterne. Privatfoto

Kirkedisko: 6000 børn har været gennem tælleapparaterne

Diskoteksaftener for børn i Stoholm Kirkecenter er så stor en succes, at man har måttet skære ned på klassetrinene

STOHOLM Fredag den 18. november afholdt KFUM og KFUK i Stoholm endnu en gang børnediskotek i kirkecentret.

Den allerførste diskoteksaften blev afholdt for 19 år siden, nemlig den 3. oktober 2003, så hvis der ikke havde været covid-19, ville 2022 have været den 20. sæson.

- Den milepæl må vi vente et par år med, men vi nåede en anden milepæl, nemlig at vi har udleveret billet nummer 6000, oplyser Martin Bojer Harregaard fra KFUM og KFUK i Stoholm.

Barn nummer 6000 blev Sofie Boye Thorup Jensen, som vandt et gavekort for to til biografen med popcorn og det hele.

I forbindelse med den ufrivillige pause på grund af covid-19 blev der nedsat en »tænketank«, der skulle overveje, om børnediskoteket skulle fortsætte som hidtil, eller om der skulle foretages ændringer i konceptet.

Resultatet er blevet, at KFUM og KFUK’s børnediskotek nu kun er for børn fra 3. klasse, hvor det før var for 3.-5. klasser.

Årsagen er, at der de sidste år typisk er kommet 150-160 børn hver gang, og det har givet pladsmæssige udfordringer, så det nærmest var umuligt at få en snak med det enkelte barn. Målsætningen med ændringen var i stedet at ramme omkring 50 børn per gang.

- Det har vi nu prøvet tre aftener, og det virker rigtig godt. Der er mere plads, mindre støj og mere overskud til det enkelte barn. og alle har navneskilte på, så man kan være på fornavn med hinanden, siger Martin Bojer Harregaard.

Næste diskoteksaften er fredag den 3. februar 2023.

Sofie Boye Thorup Jensen blev gæst nummer 6000 til KFUM og KFUK´s børnedisko i Stoholm Kirkecenter, og det udløste et gavekort for to til biffen. Privatfoto