Martin Vilstrup var igen Stoholms samlende figur i både forsvar og angreb, hvor han med sikker hånd fordelte boldene, så alle pånær målmændene kom på tavlen i Stoholms kamp mod Nøvling. Arkivfoto: Steen Don

Håndbold: Stoholm rejste sig mod uefne himmerlændinge

Med en sikker seksmålssejr kom Stoholm tilbage på sporet i 2. division

HÅNDBOLD Efter nederlag i de to forrige runder til andre tophold i 2. division, hvilket formentlig har spillet Stoholms herrer ud af kampen om oprykning, skulle holdet torsdag aften forsøge at hive sig selv op ved hårrødderne mod en noget mere overkommelig modstander.

I stærk kontrast til Mors/Thy og Nørre Djurs, frister Nøvling nemlig en tilværelse i den tunge ende af 2. division, og det gav god mening efter en kamp, hvor Stoholm uden de store sværdslag kontrollerede kampen hjem til en sikker sejr på 29-23.

Fjandboerne kæmpede ellers i starten af kampen med det etablerede angrebsspil, og især Thomas Josefsen bidrog til kontoen for tekniske fejl med ukoncentrerede afleveringer og indspil. Samtidig havde Stoholms fløje svært ved at få hul på Nøvlings målmand. Til gengæld slog højre fløj Anders Rasmussen hul på sig selv i et hurtigt opløb, da han slog næsen i gulvet.

Han scorede dog ved samme lejlighed og var hurtigt tilbage på banen efter endt behandling, og da Mathias Lykke kort efter scorede et par gange fra den anden fløj, havde Stoholm nu også fundet en åbning fra flankerne.

Fandt kanonerne frem

Hjemmeholdet var uden Kris Olesen, og det betød, at der var næsten fuld spilletid til Anders Risdal på højre back. Det brugte han i starten mest til at levere assists til de andre, men som halvlegen skred frem, havde Risdal også fået indstillet kanonen med et par solide træffere til følge.

Og da unge Malthe »Tordenarm« Rørbæk mod slutningen af halvlegen også lynede fra venstrebacken, havde Stoholm pludselig mange våben at gøre med.

Defensivt stod fjandboerne så solidt, at Nøvling uden den store succes måtte ty til syv-mod-seks spil allerede efter 20 minutter, og det udnyttede Stoholm til nogle nemme scoringer på tomt mål.

Var foran med 10

På den måde gik Stoholm fra 5-5 efter et kvarter spillet til pauseføring på 14-9.

Efter at styrkeforholdet på den måde var sat på plads, formede hele den sidste halvdel af kampen sig over lange stræk på samme måde.

Stoholm anstrengte sig ikke alt for meget for at komme til scoringer, og Nøvling kunne ikke mere, end de allerede havde vist.

Hjemmeholdet var på et tidspunkt foran med ti mål, men de sidste 10 minutter gik i det store hele op i hat og briller med en række udvisninger, mens dommerne også forsøgte at kompensere for den manglende underholdning ved et par gange at dømme nøl på fjandboerne, kort efter de havde givet bolden op, så en seksmålssejr blev det endelige udkomme på aftenen.

Det blev således med distance sæsonens mindst ophidsende halvleg i Stoholm Fritids- og Kulturcenter, hvor man dog på plussiden også kunne notere sig, at Jeppe Bangshøi var en særdeles sikker straffekastskytte for Stoholm med fem scoringer på lige så mange forsøg.