Fjends Kunstforenings forårsudstilling sætter ny rekord med 133 udstillere og i alt 713 værker. Arkivfoto: Lindy Jørgensen

Kunst: Forårsudstilling i Stoholm sætter nye rekorder

Der bliver mere at kigge på end nogensinde før, når Fjends Kunstforening den kommende weekend byder velkommen i Stoholm Fritids- og Kulturcenter

STOHOLM Når Fjends Kunstforening den kommende weekend åbner for »Forårsudstillingen 2023« i Stoholm Fritids- og Kulturcenter, har man allerede sat nye rekorder, inden den første gæst har krydset dørtærsklen.

Dette års forårsudstilling bliver nemlig den mest omfattende siden den første i 1981 med 133 udstillere og i alt 713 værker. Det er 182 flere end sidste år.

- Det seneste år har foreningen fået 85 nye medlemmer, og det presser selvfølgelig antallet af udstillere op. Det bliver en stor og varieret udstilling, hvor vi har flere, men mindre skulpturer med, end vi plejer, og det har givet plads til et øget antal væghængte værker, siger formand for Fjends Kunstforening Jens Christian Vestergaard.

Han kan i øvrigt oplyse, at man har fundet hjælp til det omfattende arbejde med at installere udstillingens spanske vægge, idet en gruppe spejdere har meldt sig på banen for at tjene en ekstra skilling til deres forening.

Værkerne på Forårsudstillingen bedømmes hvert år af fem censorer, som alle skal have en solid kunstfaglig baggrund, og det er lidt af en udfordring at finde nye, egnede censorer, oplyser Jens Christian Vestergaard.

Men Birgit Elmon (Hørning), Kurt Kyed (Helstrup), Ole Daniels Jakobsen (Borbjerg) og Bettina Winkelmann (Århus) er gengangere, mens Otto Pilgaard (Ringkøbing) er ny.

Han er uddannet ved Seminariet for Hverdagskunst i Kerteminde og på Århus Kunstakademis fagskole for keramik og arbejder som kunstner selv med keramik og træskulptur.

Rolf Sanderhoff er årets åbningstaler. Han er uddannet billedskolelærer og kunstterapeut, er selv udøvende kunstner og en af initiativtagerne til Galleri Salling og er senest også debuteret som forfatter.

Som et ekstra krydderi på udstillingen er der tradition for et musikalsk indslag, og i år skal der to til tango, når Eva Refhauge og Svenning H. Sørensen fra Kulturforeningen Tango MidtVest i Holstebro optræder søndag eftermiddag. Også et festligt, italiensk skuespillerpar vil dukke op midt i udstillingen.

Sideløbende med Forårsudtillingen vil der være en række kunstrelaterede aktiviteter med blandt andet en fotoudstilling, bogpræsentationer, små workshops, et spørgehjørne, kunstterapi, en udstilling af kameraer fra Mogenstrup Fotomuseum samt Kornblomsten i Stoholm med et kreativt indslag.