Ifølge løbsarrangør Jeannette Kvick har hendes ur registreret, at hun nåede at gå over fem kilometer rundt om sit spisebord med »1000 opkald« på telefonen, da det gik op for hende, at hun og Jan Petersen i JP Racing kun havde fire dage til at indhente nye tilladelser fra lodsejerne langs ruten af Stoholm Rallys fire prøver. Arkivfoto

Grønt lys til Stoholm Rally

Løbsarrangøren har på rekordtid formået at indhente nye tilladelser fra alle de berørte lodsejere langs ruterne

STOHOLM Stoholm Rallys løbsarrangør Jeannette Kvick fik sig en spand kold vand i hovedet op til sidste weekend, da det pludselig viste sig, at de tilladelser, hun havde hentet ind hos 250 berørte lodsejere, skulle hentes ind en gang til, fordi løbet på grund af coronarestriktioner var blevet flyttet fra en dato til en anden.

Og selv om lodsejerne var blevet gjort opmærksom på, at netop det kunne ske, og politiet også beklagede den noget sene udmelding en uge før løbets afvikling lørdag den 15. maj, var der ikke noget at gøre.

Jeannette Kvick måtte afsted igen, men med hjælp fra mange frivillige og en stor velvilje blandt lodsejerne, er nye underskrifter nu afleveret til politiet, og den forhindring skulle dermed være ryddet af vejen igen.

- Det har været en sindssyg opbakning, vi har mødt, ikke mindst ude på Mønsted-prøven, så en kæmpe tak til dem og de mange frivillige, siger Jeannette Kvick.

En enkelt borger på netop Mønsted-prøven havde klaget over arrangementet med henvisning til den nye dato, men den klage er nu også trukket tilbage.

- Vedkommende kunne vist godt se, at det alligevel var et stort arrangement med mange frivillige og en del penge involveret også. Og det er altså en DM-afdeling, som er det største inden for vores sport. Det er ikke bare Øb og Bøv, der sætter nogle kegler op, og så skal vi ud og fræse på en mark, siger Jeannette Kvick.

Beslutninger i 11. time

Alligevel har man ændret på ruten til Mønsted-prøven, så den bliver med start og mål i stedet for på en rundbane.

- Da det hele kom i 11. time måtte vi også tage en 11. time-beslutning, men det vigtigste er, at det stadig bliver med Bryrupvej, som slanger og bugter sig op og ned gennem skoven på en smal vej med skrænter. Den bliver det fedeste stykke for os rallykørere, lyder det forventningsfuldt fra Jeannette Kvick.

Hun medvirker selv som co-driver i JP Racings bil med Jan Petersen som kører, og med startnummer 1 bliver deres Peugeot 208 T16 R5 første bil på rampen, når DM 2 skydes i gang lørdag klokken 16.30 med en byprøve i Stoholm.

Inden da vil et medlem af Faldskærmsklubben West Jump i Vinkel ved 16-tiden lande med Dannebrog og et banner på Stoholm Rallys serviceplads ved Stoholm Fritids- og Kulturcenter, hvis parkeringsplads af samme årsag er inddraget på dagen.

I stedet kan gæster udefra parkere i nærheden på græsmarken langs Bakkevej, som arrangørerne har fået lov at låne.

Jeannette Kvick henstiller i øvrigt til, at folk husker at fjerne deres parkerede biler på byruten, der går ad Søndergade, Bakkevej, Vesterled, Højlundsvej, Stadionvej, Oxfordvej, Industrivej og Ågade i Stoholm.

Ligeledes henstiller man til, at publikum tænker over det gældende forsamlingsloft og ikke samles i for store grupper langs ruterne.

I løbet af Kristi himmelfartsdag torsdag vil der i øvrigt på facebooksiden »Stoholm Au2service Rally« komme nye informationer om både ruteoversigt og tidsplan.