Foto: Jacob Mackenhauer

Stoholm godt fra start: Børstings genistreg afgjorde lokalopgøret

Fodbold, serie 3 for herrer, Stoholm IF - Mønsted IF 3-2 (2-0)

FODBOLD Blot 8 dage efter Fjends Cup-semifinalen stod de to lokalrivaler Stoholm og Mønsted igen overfor hinanden. Semifinalen i den 41. udgave af Fjends Cup endte som bekendt med en smal - men fortjent - 2-1 sejr til Mønsted, så det var stoholmerne, der havde revanche tilgode i ”returkampen” på et meget flot besøgt Karlsen Arena i Stoholm fredag aften. Det blev neglebidende spændende, og dysten fandt først sin afgørelse dybt inde i overtiden.

Før det var der gået en match, hvor hjemmeholdet skulle have lukket opgøret i 1. halvleg. Stoholm kom blæsende ud, og der var kun spillet fire minutter, da Jesper Lindegaard lavede det forarbejde, som Mathias Jørgensen omsatte til scoring. Herefter kom der en periode, hvor spillet var ligeligt fordelt, men i den sidste halvdel havde værterne så mange og store chancer, så Mønsted var endog meget heldige med kun at være bagud med 2-0 ved halvtid. For det blev nemlig kun til et mål mere i de første 45 minutter - det var Anders Børsting, der scorede kort før pausen.

I 2. halvleg blev det mere lige - dog havde Lasse Svendsen en kæmpe chance for at øge til 3-0, men muligheden blev desværre ikke udnyttet. Og dobbeltsynd var det for Svendsen, der i samme sekvens trådte forkert og måtte lidende lade sig udskifte. De mange Stoholm-tilskuere frygtede en reducering fra gæsterne, så længe stillingen »kun« var 2-0, og den kom lige præcis i det 70. minut. Så var der dømt højspænding resten af opgøret, og udligningen kom i det 83. minut. Da så samtidig kampens dommer Nedzad Beckovic gav opgørets eneste gule kort til Stoholms Lee Madsen i det 86. minut - ja, så lå det faktisk pludselig til, at udeholdet kunne snuppe sejren.

Men så var det, at unge Anders Børsting tog sagen i egen hånd - eller rettere sagt i egne fødder. I kampens 94. minut opfangede han, at Mønsteds målmand var kommet for langt ud af sit bur, og omtrent fra banens midte sendte han et fremragende skud afsted. Mønsteds målmand forsøgte at nå tilbage, men det var kun for at se, at bolden kilede sig ind under overliggeren til stor jubel for både spillere og tilskuere. Der var dog stadig lidt tid tilbage - der var nemlig fundet hele 7 tillægsminutter, men da det afsluttende dommerfløjt lød, var der i den grad glæde på banen og på tilskuerpladserne.

Cheftræner Kian Lykke var fraværende grundet arbejde, så på sidelinjen var det Lasse Pedersen og Jan Asmussen, der stod med ansvaret - på banen lod det sig ikke skjule, at det var rart at have rutinerede Morten Groth og Jesper Lindegaard centralt placeret - igen på et meget, meget ungt hold, der altså lige nøjagtig flot stod distancen i lokalopgøret.

I den kommende runde skal SIF på udebane møde Viborg FF - kampen afvikles på VFF’s anlæg på Kirkebækvej/Rughavevej - det er på torsdag d. 17. august med sen kampstart klokken 19.30.