Kasserer i Sparkær IF Karen Ladefoged havde væg-til-væg-smilet på, da Christian H. Forsberg, afdelingsdirektør i Sparekassen Danmarks Viborg-afdeling, kom forbi klubhuset med en check på 100.000 kroner, som Fonden Himmerland har doneret til ny belægning på klubbens multibane. Privatfoto

Stor donation: Idrætsforening får 100.000 kroner til multibane

Sparkær IF´s multibane, der er en af landets ældste, får en ansigtsløftning inden sølvbrylluppet

IDRÆT Sparkær IF har de seneste år arbejdet på at få udskiftet underlaget på multibanen, da det er meget slidt og bliver glat, når det er vådt.

For nylig kom der så svar på en ansøgning hos Sparekassen Danmark Fonden Himmerland, og den glædelige besked var en fornem donation på 100.000 kroner til projektet.

Siden har Christian H. Forsberg, der er afdelingsdirektør i Sparekassen Danmarks Viborg-afdeling, så været forbi Sparkær IF’s klubhus, hvor han på vegne af Fonden Himmerland overrakte det synlige bevis på donationen til Sparkær IF’s kasserer Karen Ladefoged.

- Det er en fornøjelse at kunne bidrage med et beløb til jeres projekt. Sparekassen Danmark Fonden Himmerland støtter gerne op om initiativer til gavn for foreningens medlemmer og hele lokalområdet, sagde Christian H. Forsberg ved overrækkelsen.

Finansiering godt på vej

Med donationen på 100.000 kroner er Sparkær IF godt på vej mod at få finansieringen på plads.

- Det var en dejlig start, og jeg sender en stor tak til Sparekassen Danmark Fonden Himmerland for donationen. Det giver mod på mere, og der er flere fonde, der skal søges, for vi skal have finansieringen helt på plads, inden vi går i gang, siger formand for Sparkær IF Hans Peter Johansen.

Klubben er dog også klar til at skyde egne midler i projektet, og hele budgettet for renoveringen af multibanen lyder på 250.000 kroner inklusive reparationer af træværket.

- Der er nemlig stor enighed om, at vi ikke skal have en helt ny bane med stålbander, som ses flere steder. Netop de flade træbrædder gør, at det er langt bedre til fodboldspil, lyder det fra Hans Peter Johansen.

Multibanen, der var en af de første i Danmark, blev indviet i 1998 og fylder således 25 år til sommer, så underlaget må siges at have gjort det godt.

Dengang kostede hele anlægget 330.000 kroner, hvoraf daværende Fjends Kommune betalte halvdelen.

Planen er, at arbejdet med at renovere multibanen skal vente til efteråret, når aktiviteterne på Sparkær Stadion begynder at tage af.