Martin Vilstrup udgik småskadet mod Mors-Thy, som tilføjede Stoholm sæsonens andet nederlag. Arkivfoto: Lars Rasborg

Håndbold: Stoholm tabte for anden gang

Med et seksmålsnederlag i Thy kom fjandboerne ned på jorden igen

HÅNDBOLD I årevis - ja nærmest i årtier, forekommer det - har Mors-Thys andethold været en pestilens for mange af de andre hold i 2. division at være i række med.

Ligaklubbens stærke reserver har vundet puljen adskillige gange og dermed bremset en direkte oprykning, eller også er de blevet nummer 2 og har forhindret et af de andre hold i at komme i opspil. De kan nemlig ikke selv rykke op, da en klub ikke må have mere end ét hold i de to bedste rækker.

Torsdag var der så forhåbninger om bedre tider for Stoholm, som tog til Thyhallen i Thisted fra rækkens førsteplads og skulle møde et hold, der hidtil havde fået ret beskedne 8 point i syv kampe.

Men nærmest vanen tro fik stoholmerne en over næsen. Gæsterne tabte 22-28 og risikerer dermed at blive skubbet ned på fjerdepladsen, når de øvrige hold har spillet deres kampe i niende runde. Og det var et nederlag, som ikke skyldtes, at Mors-Thy havde taget en stribe ligaspillere med, fortæller Stoholm-træner Allan Kjær.

- Nej, det var et meget fair hold. Det var deres U19-spillere, og så havde de Svend Rughave med i mål. Men de havde fået noget andet at spise til morgenmad end os, og den første halvleg, de spillede, var rigtig flot, roser han.

- Vi var langt væk og blev løbet ned. Mit bud er, de scorede 12 gange på kontra - ikke så meget i førstebølgen, men i anden og tredje. Så når vi ikke kom hjem at stå, da havde de et eller andet.

Allan Kjær talte 16 misbrugte afslutninger fra sit eget hold i første halvleg. Svend Rughave stod stærkt og satte mange af kontraløbene af sted. Og Stoholm-træneren så lige dele gode redninger og dårlige afslutninger.

- I pausen blev vi enige om at nulstille. Vi skulle bare have det bedste ud af det, så vi står så stærkt som muligt, inden vi skal møde Viborg næste fredag. Og alligevel kom vi helt tæt på dem ved 20-19 - vi ændrede forsvar til 5-1 og havde kun otte brændte skud, så de kom ikke til så mange kontraer, siger Allan Kjær.

- Men ved 20-19 fik vi et par udvisninger, og så løb de stille og roligt fra os. Men vi vandt anden halvleg med to, og det skal vi tage med videre.

Stoholm var uden Thomas Josefsen, som har slået sin ene skulder. Han har spillet tæt på fuld tid hver kamp indtil nu. I Thisted gik Martin Vilstrup ud i pausen efter at have slået sig.

- Vi er ved at være brugte, så julepausen kommer belejligt, erkender træneren.