Merete Rødkær Sørensen er blevet ansat som sognepræst i Daugbjerg-Mønsted-Smollerup Pastorat og tiltræder den 1. maj. Foto: Henrik Helms

Jobnyt: Østfjends har fået ny præst

Hun er 29 år, nyligt færdiguddannet og nyligt ordineret

ØSTFJENDS Merete Rødkær Sørensen er blevet ansat som sognepræst i Daugbjerg-Mønsted-Smollerup Pastorat og tiltræder den 1. maj.

29-årige Merete Rødkær Sørensen er nyuddannet præst og er netop blevet ordineret af biskop Henrik Stubkjær ved en ordinationsgudstjeneste i Viborg Domkirke, og på stiftets hjemmeside fortæller hun om sig selv.

Hun er oprindeligt fra Vendsyssel, hvor hun er vokset op i en kristen familie, og har boet på en højskole, hvor moren underviste.

Efter studentereksamen på Frederikshavn Gymnasium gik hun på Testrup Højskole og arbejdede dernæst som volontør på et plejehjem i Grækenland i et halvt år, inden hun begyndte at studere teologi på Aarhus Universitet.

- Siden jeg var barn, har jeg været interesseret i livets store spørgsmål. Derfor var det naturligt at vælge teologiuddannelsen. Jeg søger et meningsfyldt arbejde, hvor relationen til andre mennesker er i fokus. Det tiltaler mig også, at præstegerningen er omfangsrig og rummer forskellige facetter af livet. Det vil være en ære at være vidne til menneskers liv fra vugge til grav, lyder det fra den nye præst.

Om sin holdning til præstegerningen fortæller Merete Rødkær Sørensen, at noget af det, der vil betyde meget for hende i den nye stilling, er den kontakt, der kan skabes mellem præst og menighed i det kirkelige fællesskab.

- Jeg vil være nærværende og lyttende, hvis man ønsker en samtale, og jeg opfatter fællesskabet som en vigtig del af grobunden for kirkelivet og dets arrangementer. For mig at se er folkekirkens vigtigste opgave at forkynde det kristne budskab på en aktuel og forståelig måde, som forhåbentlig giver stof til eftertanke hos menigheden i forskellige livssituationer.

Merete Rødkær Sørensen ses her til højre ved ordinationsgudstjenesten den 24. marts sammen med fra venstre valgmenighedspræst i Herning Jonas Jochumsen, biskop Henrik Stubkjær og præst i Viborg Domsogn Victoria Drummond Kilpatrick. Foto: Henrik Helms