Kurt Mosgaard kom ind og hilste på, da han så, der var lys på Fjends Folkeblad. Han var efter sit valg til byrådet i Viborg straks gået i gang med at pille sine valgplakater ned igen. Foto: Henrik Bagge

Så blev det Kurts tur

Han har længe været involveret i politik og Venstre, men først nu træder han ud i lyset

ØSTFJENDS Det begyndte allerede at smage af fugl, da Mønsted som det andet valgsted i Viborg Kommune kunne levere et resultat, der viste, at de 11 procent, som Konservative var gået tilbage, var de samme 11 procent, som Venstre var gået frem.

Så aftenens udvikling taget i betragtning, var Kurt Mosgaard (V) egentlig ikke så overrasket, da borgmester Ulrik Wilbek råbte hans navn op som nummer 10 på den liste af 12 byrådsmedlemmer, Venstre havde sikret sig.

- Jeg troede, der var gode muligheder, da jeg så den fine opbakning fra Mønsted. Torsten (Nielsen, red.) tog jo rigeligt fra os sidste gang, så det var dejligt, at vi kunne tilbageerobre lidt af det. Vi fik vendt vores forsvar til et angreb, lød det grinende fra den tidligere mangeårige soldat.

Kurt Mosgaard, der i forvejen er formand for Venstre i Viborg Kommune, er faktisk lidt af en veteran i politik, men mere som en, der har arbejdet bag linjerne og støbt kuglerne, hvilket måske ikke er så mærkeligt for en mand med en lang militærkarriere bag sig.

Han erklærer sig også meget bevidst om, at man som byrådsmedlem ikke bare er valgt for én lille by, men også er ambassadør for hele sit område, i Kurt Mosgaards tilfælde Fjends, og selvfølgelig også hele kommunen.

Han har også gennem valgkampen slået på tromme for, at de små byer hellere skal samarbejde end at modarbejde hinanden.

- Jeg håber meget på, at det er det, der er slået igennem. Jeg vil i hvert fald selv bidrage til, at vi får skabt bedre netværk mellem vore borgerforeninger, for det, tror jeg, vi alle sammen tjener på, lød det fra det nye byrådsmedlem.

Han var i øvrigt langtfra grydeklar, da han havde hørt de gode nyheder.

Kurt Mosgaard er nemlig lidt af et natdyr, så kort tid efter, han havde forladt Viborg Rådhus, kunne han ses køre rundt i det bælgravende Stoholm med en pandelygte for at pille sine valgplakater ned igen.