Marianne Madsen fra Søgårdsvej syd for Daugbjerg var en af dem, der for nylig var ude med riven for at hjælpe med at etablere den midterste kilometer af en cirka tre kilometer lang cykelsti, der blandt andet betyder, at 20-30 børn fra Søvsø-området syd for Daugbjerg fremover kan tage den direkte vej på jernhesten til Mønsted Skole hen over en mose i området. Arkivfoto: Henrik Bagge

Indvielse: Snoren klippes til Storemosestien mellem Mønsted og Søvsøvej

Det bliver med fælles fodslaw fra både Daugbjerg og Mønsted, når vandrefolket lørdag går i mosen

ØSTFJENDS Når Storemosestien, der forbinder Mønsted Skole med Søvsøvej syd for Daugbjerg for cyklister og vandrere, lørdag den 25. juni indvies, er der flere måder at deltage på.

Man kan dels køre dertil i bil eller på cykel, men man kan også vandre dertil i selskab med andre.

Således er der arrangeret fælles fodslaw med start klokken 13 fra både Østfjendshallen i Mønsted og Postens Have i Daugbjerg, så der er god tid til at nå både tale, snoreklip samt vådt og tørt fra klokken 14 på stien, der starter overfor Nygårdsmark på Søvsøvej og slutter ved grusvejen overfor Mønsted Skole på Holstebrovej.

Cykelstien er cirka tre kilometer lang, og mens der hele tiden har været grusvej den første kilometer i både den ene og den anden ende, har frivillige i foråret fået enderne til at nå sammen ved at etablere den midterste kilometer grus, så især skolebørnene fra Søvsø-området kan pedalpendle til skole uden at skulle benytte den stærkt trafikerede hovedvej.

- Vi håber på pænt med deltagelse fra borgere i alle aldre inklusive vandringsfolket og de skolebørn, som nu har fået en mere sikker skolevej, lyder det på forhånd fra Kurt Mosgaard fra Lokalrådet for Mønsted og Omegn.

Fra Holstebrovej overfor Mønsted Skole vil flag vise vejen til scenen for indvielsen i storemosen.