Birgitte Brunsgaard Jacobsen fik sin hæder overrakt på sin arbejdsplads, Sjørup Group, som bl. a. sælger traktorer og andre landbrugsmaskiner samt reservedele. Her ses hun med Birthe og Ole Lauridsen fra Sjørup Group. Foto: Lars Rasborg

Birgitte fik sin hæder: Hun er Danmarks Bedste Lærling

20-årige Birgitte Brunsgaard Jacobsen blev hædret på sin hjemmebane hos Sjørup Group

UDDANNELSE Birgitte Brunsgaard Jacobsen fik kort før jul det konkrete bevis på, at hun tidligere i december blev kåret som Danmarks Bedste Lærling i 2022.

Overrækkelsen var henlagt til Birgittes arbejdsplads, Sjørup Group i Fjends, hvor den 20-årige vinder, som bor i Vroue, blev gennemfotograferet af repræsentanter for en lang række medier.

Blandt dem, der var til stede under overrækkelsen, var Landbrugsavisen, som blandt andet bagefter fokuserede på, at der ikke er ret mange kvindelige landbrugsmekanikere.

- Men jeg kan godt tage lidt værkstedshumor og jeg tænker ikke så meget på, at det er en mandeverden, sagde Birgitte blandt andet til Landbrugsavisen.

Direktør for Sjørup Group, Ole Lauridsen kom også i sin tale blandt andet ind på, at det er »godt for branchen med rollemodeller som Birgitte Brunsgaard Jacobsen«, fordi det beviser, at faget også er for piger.

- Vi er stolte over at kunne uddanne så dygtige landbrugsmekanikere som Birgitte. Her hos os får de lov til at skrue og komme helt ned i materien, sagde han blandt andet.

Ole Lauridsen fortalte også, at flere af virksomhedens mekanikerlærlinge siden har læst videre til maskinmester.

Dansk Metal havde også repræsentanter til stede for at hylde den 20-årige fjandbo.

Faglig sekretær Erling Jensen konstaterede, at en god portion stædighed sammen med hendes faglige dygtighed har været med til at sikre Birgitte Brunsgaard Jacobsen prisen.

Og så han glædede sig over, at den opmærksomhed, Birgitte har fået med kåringen, også giver et fokus på faguddannelser, der kan få flere til at vælge at blive faglærte, i en tid hvor der er stor efterspørgsel på folk, som mestrer et håndværk.

Birgitte Brunsgaard Jacobsen har trods sin unge alder arbejdet hos Sjørup Group i syv år. Hun begyndte som fejepige som 13-årig. Allerede dengang vidste hun, at hun ville være landbrugsmaskinmekaniker.

Birgitte Brunsgaard vandt prisen i forbindelse med Agromek, hvor hun viste sine landbrugsmekaniker-evner i praksis ved en dyst på teknisk og praktisk kunnen med de andre nominerede.

Birgitte Jacobsen er en af ganske få kvindelige landbrugsmaskin-mekanikere. Til gengæld har hun nu fået papir på, at hun er en af de dygtigste. Og det kan være med til at trække flere piger til, håber branchefolk. Foto: Lars Rasborg