Feedbacken er overvældende fra klubbernes unge spillere, der ikke fra deres turneringskampe er vante til den gode stemning, som flere hundrede tilskuere på lægterne til Fjends Cup bidrager med. Foto: Steen Don

Fjends Cup: Flueben ud for nummer 40

Fjends Cup har etableret sig på et stabilt højt niveau med stor tilskuerinteresse

FODBOLD Efter 10 intense dage med kampe på de seks af dem, kunne Fjends Cuppens formand, Hans Peter Johansen, søndag gøre status på den 40. udgave af sommerturneringen i Sparkær.

Og det blev endnu en særdeles succesfuld en af slagsen efter en velbesøgt finaledag lørdag med 305 gæster gennem billetsluserne.

Dermed nåede man i alt op på 1458 tilskuere, hvilket er det næsthøjeste antal nogensinde.

- Vi går jo meget op i de tilskuertal, men overordnet er det jo bare bevis på, at vi nu ligger på det her niveau år efter år, og det er meget tilfredsstillende, siger Hans Peter Johansen, der i 2020 så interessen nå et højdepunkt med 1842 gæster i en coronapause, men ellers gennem en årrække har holdt et stabilt, højt niveau på omkring 1400 tilskuere.

- Det er jo mellem 200 og 300 i snit per kampdag, så det er virkelig flot, siger Hans Peter Johansen.

Omsætningen følger med

Endnu bedre bliver det af, at omsætningen ser ud til at følge med de flotte besøgstal.

- Det stak helt af i går (på finaledagen, red.). Uden at vi har fået det talt endeligt op, var det helt vildt, hvad der blev solgt af fadøl og pølser. Vi måtte til købmanden for at hente flere pølser, og den lyse fadøl var tæt på at være væk, men vi havde heldigvis nok, griner Hans Peter Johansen.

Han kunne slutte en travl finaledag, hvor han var stadionspeaker på både bronze- og guldkamp, med at overrække pokalen til årets vindere fra Skals, der fik selskab på podiet af finalemodstanderen fra Viborg Nørremarken og bronzeholdet fra Mønsted.

Fair play-pokalen gik til Nørremarken, mens Skals´ Lasse Broberg fik en pokal som turneringens topscorer.

Den statistikglade Fjends Cup holder også øje med de otte holds gøren og laden i deres respektive turneringer under DBU Jylland og uddeler også her en pokal til sæsonens topscorer.

Den gik denne gang til Kasper Møller, der siden sidst har nettet intet mindre end 34 gange for Sparkær.

Borup-træner Kristian Kjær vandt for andet år i træk holdenes interne Trænertips med fire rigtige placeringer, mens de indledende puljekampes Tips 12 konkurrence for pøbelen blev vundet af Henrik Lynnerup fra Vridsted, der trods flere store overraskelser formåede at gætte udfaldet på 10 af kampene.

Ros hele vejen rundt

Hans Peter Johansen synes, der er grund til at rette en stor tak til alle involverede, der har bidraget til den gode stemning.

Det være sig publikum, der år efter år møder trofast op, sponsorerne, som velvilligt og talstærkt træder til, klubberne, som går til turneringen med den samme seriøsitet som arrangørerne, dommerne, som elsker at komme ud til den stemningsfyldte sommerturnering, og ikke mindst spillerne, hvorfra feedbacken da også er overvældende positiv.

- Jeg kan fornemme, at spillerne er vilde med det her, og det er også det, de siger. De der unge fyre, som der heldigvis kommer nye af hvert år, oplever noget her, som de ikke oplever normalt i deres turneringskampe. De er jo ikke vante til 305 tilskuere til en kamp i serie 2 eller 3, og de kan rigtig, rigtig godt lide den stemning, der er her, også indbyrdes blandt klubberne. De kommer jo til at kende hinanden godt på tværs af holdene. Og det er godt at opleve for os, for det er egentlig det, det hele handler om, siger Hans Peter Johansen, der godt tør love, at Fjends Cup vender stærkt tilbage næste år, samme tid og samme sted.